Nienke van der Straten

Door haar open blik op de wereld, komt Nienke op de gekste plekken. Zo zit ze aan tafel met drugsdealers, praat met moeders in Kenia over het geven van borstvoeding of loopt mee met dakloze jongeren. Onbevangen stort ze zich in de belevingswereld van anderen, om mensen een stem te geven die dat niet vanzelfsprekend hebben.

 

Nienke is een ontwerpende onderzoeker, gedreven door de kracht van positieve verandering. Ze omarmt elk vraagstuk en begint met het ontrafelen van de complexiteit. Nienke ziet de eindgebruikers van een innovatie als de complexe mensen die ze zijn; met eigen belangen, overtuigingen en in hun eigen context. Altijd is ze alert op kansen voor innovatieve oplossingen.

 

Welke Disney-personage zou je willen zijn?

“Mulan is een heldin waar ik graag een kopje thee mee zou drinken. Haar positieve kracht, goede hart en doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig. En een eigen minidraak kan nooit kwaad.”

Betrokken bij de projecten:

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project

16+

Onderzoek

Terug naar Eigenwaarde

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project

-6

Onderzoek

Beertje

Beertje is een applicatie om kinderen in het basisonderwijs eerder bewust te maken van wat veilig en gezond opgroeien is. Beertje ondersteunt leerkrachten om hierover op een leuke en laagdrempelig manier met de klas in gesprek te gaan.

Bekijk project