Poco Loco

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Kinderen

Poco Loco

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Kinderen

Iedereen is een beetje loco.

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

“Fantastisch om te zien hoe de kinderen de problemen zelf oplosten en elkaar hielpen.”
-Sadettin, leraar

Waarom
We hebben in Nederland ‘Passend Onderwijs’: ‘Regulier als het kan, speciaal als het moet’. De ‘kinderen die extra aandacht nodig hebben’ krijgen nu vaak extra individuele aandacht en support, om zo toch regulier onderwijs te kunnen krijgen. De druk van het aanpassen, leggen we dus bij het kind. Terwijl het kind al moeite heeft met functioneren, moet het zich ook nog eens aanpassen. Dat kan beter, dat kan anders.

“Soms huil ik in mijn buik, maar dat ziet niemand.”
-Kim, 9 jaar

De Poco Loco training is preventief bedoeld en draagt bij aan een weerbare klas, om zo de grenzen van het regulier onderwijs te verleggen. Het zorgt ervoor dat onzichtbare beperkingen bespreekbaar worden en leert kinderen elkaar hierbij te helpen. Voor de meeste leerkrachten is Poco Loco een openbaring in de weerbaarheid van de groep.

Voor wie
Poco Loco is ontwikkeld door en voor kinderen uit groep 5 in het regulier onderwijs.

 

Naar Poco Loco

 

 

Meer projecten in maatschappelijke-problemen

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Jongeren

Clavis Aanpak

Drugscriminaliteit onder jongeren lijkt op veel plekken steeds normaler te worden. IJmuiden Staat Op brengt lokale bewoners hiertegen in beweging. In deze schaalbare aanpak werken zij tijdens vijf ontwerpsessies in teams toe naar een concrete oplossing, die binnen hun eigen gemeente kan worden uitgevoerd.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Implementatietraject

Jongeren

Zeggus

Met Zeggus ga je op een speelse manier met elkaar in gesprek over wat je vindt van gesprekken in het verleden, heden en toekomst. Zeggus is een spel voor twee spelers, dat helpt om het gesprek tussen jeugdigen en volwassenen te verbeteren. Je werkt samen aan het perfecte gesprek met elkaar. Feedback, maar dan 2.0.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Innovatie mindset

Jongeren

JongerenGarage

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Jongeren hebben de lead in dit ontwerpproces, en worden ondersteund door coaches van Garage2020 en experts uit het veld.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Meedoen aan dit project?

Zet Poco Loco in op school

Wil jij Poco Loco ook inzetten op een school en toevoegen aan je aanbod? Volg dan een train-de-trainersessie! (datum in overleg).

Neem contact op

Partners