Poco Loco

relaties school

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

relaties school

6+

Gerealiseerd

Iedereen is een beetje loco.

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

“Fantastisch om te zien hoe de kinderen de problemen zelf oplosten en elkaar hielpen.”
-Sadettin, leraar

Waarom
We hebben in Nederland ‘Passend Onderwijs’: ‘Regulier als het kan, speciaal als het moet’. De ‘kinderen die extra aandacht nodig hebben’ krijgen nu vaak extra individuele aandacht en support, om zo toch regulier onderwijs te kunnen krijgen. De druk van het aanpassen, leggen we dus bij het kind. Terwijl het kind al moeite heeft met functioneren, moet het zich ook nog eens aanpassen. Dat kan beter, dat kan anders.

“Soms huil ik in mijn buik, maar dat ziet niemand.”
-Kim, 9 jaar

De Poco Loco training is preventief bedoeld en draagt bij aan een weerbare klas, om zo de grenzen van het regulier onderwijs te verleggen. Het zorgt ervoor dat onzichtbare beperkingen bespreekbaar worden en leert kinderen elkaar hierbij te helpen. Voor de meeste leerkrachten is Poco Loco een openbaring in de weerbaarheid van de groep.

Voor wie
Poco Loco is ontwikkeld door en voor kinderen uit groep 5 in het regulier onderwijs.

 

Naar Poco Loco

 

 

Meer projecten in school

school

6+

Ontwikkeling

Databinkie

Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).

Bekijk project
school

-6

Ontwikkeling

What’s Next Junior

What's Next Junior geeft kinderen, ouders en leraren suggesties van leuke boeken om te lezen. Het lezen van een boek dat je leuk vindt, verhoogt het leesplezier!

Bekijk project
school

12+

Ontwikkeling

We Kick ASS!

We Kick ASS! is een Online Talenten Roadmap waarbij jongeren door verschillende mogelijkheden en initiatieven met betrekking tot talentontwikkeling worden begeleid.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Meedoen aan dit project?

Zet Poco Loco in op school

Wil jij Poco Loco ook inzetten op een school en toevoegen aan je aanbod? Volg dan een train-de-trainersessie! (datum in overleg).

Neem contact op

Partners