Jacco Pols

Jacco is een zorgexpert die veel ervaring heeft in de jeugdhulp, met name als gedragstrainer en manager bij ondersteuning die vanuit de jeugdhulp in de  onderwijsomgeving gegeven wordt. Bij Garage2020 is hij actief als kwartiermaker. Jacco is altijd op zoek naar andere, kortere wegen om het doel te bereiken. Hij houdt zich bezig met de vraag waaróm problemen ontstaan. Wat kunnen we doen om die te voorkomen en waar liggen aanknopingspunten om als samenleving andere keuzes te maken? Met deze vragen op zak zoekt hij naar manieren om betere kansen voor jongeren te creëren. Dat doet hij het liefst met een divers team, zodat ze samen de kern van een probleem kunnen doorgronden én tot effectieve oplossingen kunnen komen.

 

In het begin van zijn loopbaan heeft Jacco in de waterbouw gewerkt en heeft nog steeds een sterke affiniteit met techniek. En met water….

 

 

Als je een dier was, welk dier zou je dan zijn?

“Waarschijnlijk een albatros! Dan kan ik altijd over de zeeën en oceanen vliegen en alles van bovenaf bekijken.”

Betrokken bij de projecten:

16+

Ontwikkeling

JongerenGarage

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Jongeren hebben de lead in dit ontwerpproces, en worden ondersteund door coaches van Garage2020 en experts uit het veld.

Bekijk project

16+

Gerealiseerd

Seev

De Seev App helpt jongeren bij het makkelijker betalen van rekeningen, waarbij ze worden aangesproken vanuit hun eigen taal en leefwereld. Organisaties waaraan de jongere iets moet betalen nemen hun verantwoordelijkheid en de jongere wordt ondersteund bij de betalingen.

Bekijk project

16+

Ontwikkeling

Later!

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project

-6

Ontwikkeling

Soemva

Soemva is een vrolijk, fantasievol, laagdrempelig en interactief spel voor ouder en kind bedoeld om de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van 4-6  jarige kinderen te stimuleren.

Bekijk project

18+

Ontwikkeling

FLOo

Met opvoedrobot FLOo onderzoeken we hoe robotica de autonomie en het zelfvertrouwen kan vergroten van ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB), bij het opvoeden van hun kind?

Bekijk project