FLOo

gezondheid relaties thuis

18+

Ontwikkeling

FLOo

gezondheid relaties thuis

18+

Ontwikkeling

Een opvoedrobot oordeelt niet

Met opvoed robot FLOo onderzoeken en testen we in praktijkpilots hoe zorg en technologie elkaar kunnen versterken. Onze missie is het vergroten van eigen regie en geloof in eigen kunnen van ouders met een licht verstandelijke beperking (LVB). Met ondersteunende robotica willen we interactie tussen ouder en kind stimuleren. Wil je meedoen? lees verder!

“De robot oordeelt niet…’, ‘vind je dat wij een oordeel hebben?’, ‘jullie zeggen van niet, maar die hebben jullie wel!”
-Ouder en hulpverlener

FLOo is onderdeel van een opbouwend ontwerpend onderzoek, waarbij de behoefte van de gebruiker centraal staat. In onze testen met ouders hebben we geleerd dat er bij ondersteuning van een robot geen oordeel uit gaat. Door aan te sluiten bij de behoeften en wensen van ouders en hun begeleiders kan FLOo gepersonaliseerd worden, ouders geven aan dit ook enorm fijn te vinden. FLOo sluit goed aan, blijft overzichtelijk. Hierdoor zal ze goed in elk gezin passen.

In ons Human-centered-design traject hebben Garage2020 en IDE i.s.m. ouders en begeleiders diverse scenario’s en functionaliteiten ontwikkeld waarin Luna ondersteund en haar aanvullende kwaliteiten inzet: Luna herinnert, adviseert, complimenteert, kijkt terug en legt contact op persoonlijke wijze, zonder een gevoel van een oordeel, met visuele informatie, oneindig geduld en altijd beschikbaar!

Waarom

Een goede band tussen ouder en kind is een beschermende factor bij opgroeien. Het vergroot de kans op veilige situaties (Gezondheidsraad, 2018). Tegelijkertijd weten we dat ouders ontzettend veel om hun kind geven, maar soms hulp nodig hebben bij het nemen van beslissingen en goede interactie aangaan in het gezin. Dit geldt bijvoorbeeld voor ouders met een lichte verstandelijke beperking. De praktijk leert echter dat hulp van buitenaf niet altijd in goede aarde valt. In gesprekken met ouders en hulpverleners horen we dat externe hulp soms kan leiden tot een minderwaardigheidsgevoel, of vrees dat ze het niet goed genoeg doen en hun kindje kunnen kwijtraken. Daarnaast geven ouders aan dat de ondersteuning niet goed bereikbaar is wegens krappe inzet. Hier kan Luna makkelijk bij helpen door klaar te staan op elk moment van de dag!

Voor wie
FLOo wordt ontwikkeld voor ouders met een LVB, hun begeleiders en zorgorganisaties.De Toekomst: FLOo zoekt gezin!

Nu we weten wat de beste vorm is van FLOo en welke functies nodig zijn, gaan we FLOo in het echte leven testen. In het najaar van 2022 zullen wij pilots draaien bij verschillende organisaties. Wil je samen met ons ouders met een LVB meer zelfredzaam maken en meer kwalitatieve tijd met hun kinderen laten doorbrengen? Wij zijn op zoek naar gezinnen met jonge kinderen tot 3 jaar. Ken jij een gezin voor FLOo , neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of jouw organisatie mee wil doen met de pilot. FLOo wil graag kennismaken, vraag jij je gezin?

 

Neem contact op met Bastiaan@garage2020.nl voor meer informatie en opties!

 

Meer projecten in relaties

relaties

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
relaties

6+

Ontwikkeling

Gripper

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
relaties

Gerealiseerd

Werving van pleegouders

Het ministerie van VWS vroeg ons om een analyse van het huidige wervingsproces van nieuwe pleegouders. De centrale vraag: “Hoe kunnen we de werving van potentiële pleegouders optimaliseren en zorgen dat er meer pleeggezinnen bijkomen?” In een rapport en visualisatie van het proces delen we onze bevindingen.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Meedoen aan dit project?

Gezinnen die willen meedoen met een 10 weken Pilot met FLOo

In het najaar van 2022 zullen wij pilots draaien bij verschillende organisaties. Wil je samen met ons licht verstandelijke ouders meer zelfredzaam maken en meer kwalitatieve tijd met hun kinderen laten doorbrengen? Wij zijn op zoek naar gezinnen met jonge kinderen tot 3j. Ken jij een gezin voor FLOo, neem dan contact met ons op, dan kijken we samen of jouw organisatie mee wil doen met de pilot. FLOo wil graag kennismaken, vraag jij je gezin?

Neem contact op

Partners