Zicht op Online

gezondheid relaties

12+

Ontwikkeling

Zicht op Online

gezondheid relaties

12+

Ontwikkeling

Op een speelse en visuele manier inzicht krijgen in de online leefwereld van jongeren. 

Zicht op Online is een fysieke tool die zorg- of onderwijsprofessionals kunnen inzetten tijdens persoonlijke begeleiding van jongeren. Het brengt op een visuele en speelse manier zowel het fysieke als digitale sociale netwerk van de jongere in kaart. Hierdoor wordt de jongere in de expertrol gezet en daarmee wordt een veilige omgeving gecreëerd voor open gesprekken. Dit biedt hulpverleners een unieke kans om de online leefwereld van de jongere te begrijpen en op de juiste manier te ondersteunen.

Waarom

Een gebrek aan inzicht in de online leefwereld van jongeren belemmert professionals om zowel risico’s als kansen te herkennen. Hierdoor blijven online problemen onzichtbaar, wat de juiste ondersteuning en begeleiding voor jongeren in de weg kan staan.

Dit gaat zoveel dieper dan hoe we het nu doen, het geeft veel meer informatie.
– Hulpverlener

Voor wie

Zorg- of onderwijsprofessionals die persoonlijke begeleiding geven aan jongeren die online actief zijn

Ontwikkeling

We hebben een prototype ontwikkeld en getest met de doelgroep. Nu gaan we een iteratie uitvoeren om een Minimum Viable Product (MVP) te creëren en dit bij 3 organisaties pilottesten. Ons doel is om volgend jaar een eindproduct te realiseren dat mogelijk ook geschikt is voor opschaling naar een groter publiek.

 

Meer projecten in relaties

relaties

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
relaties

6+

Gerealiseerd

Gripper Spel Bestellen

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
relaties

6+

Ontwikkeling

Gripper project

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Partners