Gripper

gezondheid relaties

6+

Ontwikkeling

Gripper

gezondheid relaties

6+

Ontwikkeling

Kennismaken met het Gripper-spel: leuk, grappig en er wordt veel gelachen. 

Gripper is een spel voor kinderen van 7 jaar en ouder die kennis gaan maken in een nieuw pleeggezin. Ervaringsdeskundigen geven aan weinig grip te hebben ervaren op die periode en niet te weten wat hun nieuwe pleeggezin wel of niet over hen weet. Gripper is een laagdrempelig spel waarmee alle spelers op een ongedwongen, luchtige manier kennis met elkaar kunnen maken. 

Het is gewoon zo’n leuk spel!
– Amir, 7 jaar

 

Waarom

Gripper is specifiek ontwikkeld voor kinderen die naar een nieuw pleeggezin gaan. Ervaringsdeskundigen geven aan weinig grip te hebben ervaren op die periode. Ze geven aan wel te weten dat er een dossier over hen bestond, maar dat ze zelf niet wisten wat hierin werd beschreven. En dat juist die onwetendheid voor een onveilig of onprettig gevoel zorgt. Ook hulpverleners zeggen het contact met kinderen graag anders vorm te willen geven. Omdat kennis maken in een nieuwe, onbekende situatie lastig kan zijn, ontwierpen we een laagdrempelig spel dat kan helpen in deze kennis maken. In het spel staan speelplezier voor het hele gezin, én die ongedwongen kennismaking centraal. De eerste gebruikers van het spel gaven aan dit spel niet alleen gebruikt kan worden bij de kennismaking in een nieuw pleeggezin, maar in allerlei situaties waar kinderen en jongeren kennis maken.

Soms moet je een drempel over om te vertellen of de juiste woorden te vinden.
– Naomi, gezinsouder

Je komt dingen over elkaar te weten die je nog niet wist, en je kan ermee lachen.
– Nora, 9 jaar

 

Het spel

In het spel werken alle spelers samen. Ze doen hun best elke ronde zo veel mogelijk punten te halen door het vertellen van verhalen. Om de beurt kiezen de spelers 1 van de 3 onderwerpen op het kaartje en vertellen hier zoveel mogelijk over in 30 seconden. Dat kan een persoonlijk verhaal zijn, maar ook iets algemeens of fantasievols. De rest probeert vooraf te bedenken welke woorden de verteller gaat gebruiken. Zo worden er punten gescoord. De volgende keer kun je als team samen proberen je eigen score te verbeteren.

“Het spel is telkens anders: grappig, leuk en spannend.
– Yara, hulpverleners crisisopvang

“Er werd flink gelachen.
– Sarah, pleegmoeder

 

Meer projecten in relaties

relaties

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
relaties

Gerealiseerd

Werving van pleegouders

Het ministerie van VWS vroeg ons om een analyse van het huidige wervingsproces van nieuwe pleegouders. De centrale vraag: “Hoe kunnen we de werving van potentiële pleegouders optimaliseren en zorgen dat er meer pleeggezinnen bijkomen?” In een rapport en visualisatie van het proces delen we onze bevindingen.

Bekijk project
relaties

12+

Gerealiseerd

Open Kaart

Open Kaart is een verrassend kaartspel waarmee jongeren of gezinsleden zichzelf en elkaar beter kennen. Door vragen over elkaar te beantwoorden leren ze zich in de ander in te leven en zich kwetsbaarder op te stellen. Zo worden onderlinge banden versterkt en weerbaarheid vergroot.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Ook een Gripper-spel voor kinderen uit jouw organisatie?

Bestel Gripper nu in de voorverkoop!

Gripper is op dit moment te koop in de voorverkoop! Het spel is in ontwikkeling en vanaf augustus gebruiks- en verkoopklaar. Als openingsactie en om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, kunnen organisaties het Gripper-spel tot 30 april 2022 bestellen met wel 5€ korting per spel! Het gaat dan om afnames vanaf 10 stuks. Geïnteresseerd?

Naar het bestelformulier

Partners