Levi van Dam

Levi is orthopedagoog en wetenschapper. Zijn kennis op het gebied van pedagogiek en onderzoek combineert hij met zijn ambitie om impact te maken in de levens van gezinnen. Dit doet hij graag in een gezonde combinatie van ondernemerschap en lef. Het liefst in een team van mensen met verschillende achtergronden en perspectieven. Bij Garage2020 is hij actief als kwartiermaker.

 

Innovatie met kinderen en jongeren inspireert hem, omdat zij ons laten zien waar de toekomst naar toe gaat en wij hen kunnen helpen de toekomst te realiseren. Ook, en misschien wel juist, als die toekomst ingewikkeld is door complexiteit in het verleden en heden. Levi houdt er van om dromen te realiseren.

 

 

Als je een tijdmachine had, naar welke tijd zou je dan teruggaan?

“In een tijdmachine zou ik terugkeren naar de tijd van Piet Mondriaan, om van hem te leren hoe hij zichzelf telkens vernieuwde vanuit Amersfoort naar Parijs en New York. “

Betrokken bij de projecten:

6+

Kind! Wat zou jij doen?

Kinderen leren oplossingen te ontwerpen, die aansluiten bij hun omgeving, voor complexe maatschappelijke thema’s. 

Bekijk project

16+

Feelee

Feelee is een app die jongeren inzicht geeft in hun emoties om zo hun mentale veerkracht te versterken. Het is onze droom om de jongeren met AI relevante inzichten en handvatten te geven om zo hun eigen gedrag bij te sturen.

Bekijk project

12+

Street Temptations

Street Temptations is een korte, intensieve training die jongeren uitdaagt om lastige situaties vanuit andere perspectieven te bekijken. Met behulp van onder andere virtual reality (VR) wordt op deze manier gewerkt aan verschillende aspecten van gedragsproblematiek.

Bekijk project