Evelyn van der Burg

Als klein meisje had Evelyn geen rekenknobbel. Spelletjes verslond ze daarentegen al te graag. Haar moeder bedacht daarom leuke rekenspelletjes om haar beperkte aandacht tóch vast te houden. Met succes, want haar cijfers voor rekenen gingen al snel omhoog. Ruim 25 jaar later zet Evelyn dezelfde uitgangspunten in voor (creatieve) processen, (digitale) producten en lespakketten. Ze schrijft ook graag. Het liefst verhalen en scenario’s, maar ze is ook te porren voor pakkende teksten met een herkenbare tone of voice. En zo ontdekt ze via de jonge doelgroep steeds nieuwe woorden, afkortingen en emojis die ze zelf niet in het dagelijks leven gebruikt.

Bij Garage2020 zet Evelyn haar passie voor ontwerpen en co-creatie in om laagdrempelige en leuke oplossingen te bedenken voor complexe vraagstukken. Haar kracht zit in het op een eenvoudige manier doorvertalen van pijnpunten naar oplossingen die de kern raken. Dat betekent doorvragen en speuren totdat we de essentie van het probleem bij de lurven hebben, maar dat doet Evelyn gelukkig maar al te graag.

 

Welke Disney-personage zou je willen zijn?

Counselor Jerry – ook wel de Jerries – in de Disney Pixar film Soul. Het zijn meerdere karakters die samen het geheel van het universum vormen, op zo’n manier gevisualiseerd dat mensen ze kunnen begrijpen en waarnemen. Hoe gaaf zou het zijn als je zielen helpt om hun unieke persoonlijkheden en ‘vonk’ te vinden en vervolgens naar de aarde laat reizen om hun ambities waar te maken?

Betrokken bij de projecten: