Bo Wong

Bo is een social designer met een flinke dosis nieuwsgierigheid, enthousiasme en empathie. Haar associatieve brein vertaalt haar gedachten vaak naar krachtige metaforen. Haar Aziatische achtergrond, met wortels in Singapore en Hongkong, stimuleert haar om problemen vanuit diverse perspectieven te benaderen.

Als ontwerper omarmt Bo meerdere facetten. Haar onderzoekende kant is gepassioneerd over het ontrafelen van problemen en wordt regelmatig verrast door nieuwe inzichten, vooral tijdens het testen van prototypes met de doelgroep. De ontwerpers kant van Bo doet niets liever dan complexe problemen omzetten in innovatieve ideeën. Vaak komen die op intuïtieve wijze naar boven drijven, juist op momenten wanneer ze er niet bewust mee bezig is. Deze creatieve energie zet ze met plezier in om oplossingen te bedenken die het leven van kinderen, jongeren en hun verzorgers verbeteren.

 

Welke Disney-personage zou je willen zijn?

“Nala, de vriendin van Simba. Ook al heeft ze maar een bijrol als beste vriendin van Simba, zij haalt als krachtige, authentieke vrouw het beste uit hem naar boven.”

Betrokken bij de projecten:

12+

Zicht op Online

Zicht op Online is een fysieke tool die zorg- of onderwijsprofessionals kunnen inzetten tijdens persoonlijke begeleiding van jongeren. Het brengt op een visuele en speelse manier zowel het fysieke als digitale sociale netwerk van de jongere in kaart. Hierdoor wordt de jongere in de expertrol gezet en daarmee wordt een veilige omgeving gecreëerd voor open gesprekken. Dit biedt hulpverleners een unieke kans om de echte digitale leefwereld van de jongere te begrijpen en op de juiste manier te ondersteunen.

Bekijk project