Mindspace

gezondheid

16+

Onderzoek

Mindspace

gezondheid

16+

Onderzoek

Burnout onder hulpverleners voorkomen met de smartwatch die stress meet

Mindspace bestaat uit een wearable en een podcast serie genaamd “Blokje om”. De wearable meet stress en geeft directe feedback aan de gebruiker. Dit kan nuttig zijn wanneer de gebruiker zich niet bewust is van toenemende of langdurige stress. Via de podcast worden kennis en oefeningen aangeboden die de gebruiker inzicht geven in verschillende thema’s, zoals stress, burn-out, zelfzorg, herstel, teamprocessen en bio cueing.

Waarom
Veel professionals in de jeugdzorgsector ervaren chronische stress en burn-outklachten door diverse factoren. Het bevorderen van bewustwording van stressfactoren gebeurt door middel van biofeedback. De podcast dient als inspiratiebron voor professionals en draagt op een toegankelijke manier bij aan het verbeteren van het welzijn van zowel professionals als jongeren.

Voor wie
Hulpverleners die intensieve interactie met jongeren hebben, bijvoorbeeld pedagogisch medewerkers op een woongroep.

Ontwikkeling
Mindspace is getest onder 10 professionals. Tijdens dit onderzoek werden professionals zich bewuster van de spanningen op het werk. Voor sommige deelnemers droegen de vragenlijsten van het onderzoek meer bij aan die bewustwording dan alleen het gebruik van de wearable. Door het onderzoek hebben we geleerd dat professionals de potentie zien van Mindspace, mits de technologie optimaal functioneert en wanneer Mindspace wordt voorzien van de juiste inbedding in de organisatie.

 

Meer projecten in gezondheid

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen, met de uitnodiging raps op te nemen in een ME-busje.

Bekijk project
gezondheid

12+

Ontwikkeling

Zicht op Online

Zicht op Online is een fysieke tool die zorg- of onderwijsprofessionals kunnen inzetten tijdens persoonlijke begeleiding van jongeren. Het brengt op een visuele en speelse manier zowel het fysieke als digitale sociale netwerk van de jongere in kaart. Hierdoor wordt de jongere in de expertrol gezet en daarmee wordt een veilige omgeving gecreƫerd voor open gesprekken. Dit biedt hulpverleners een unieke kans om de echte digitale leefwereld van de jongere te begrijpen en op de juiste manier te ondersteunen.

Bekijk project
gezondheid

6+

Gerealiseerd

Gripper Spel Bestellen

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Meedoen aan dit project?

Partners gezocht

Dit project zoekt een partnerschap met een partij die beschikt over een geavanceerde wearable die in staat is om stress te meten en feedback te geven

Contact

Partners