Soemva

gezondheid relaties

-6

6+

Ontwikkeling

Soemva

gezondheid relaties

-6

6+

Ontwikkeling

Ontwikkel sociaal emotionele vaardigheden met jonge kinderen

Soemva is een vrolijk, fantasievol, laagdrempelig en interactief spel voor ouder en kind bedoeld om de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van 4-6  jarige kinderen te stimuleren.

Waarom
Uit uitvoerig onderzoek (factorenmodel, Beleidskader Jeugd) van de Gemeente Rotterdam is gebleken dat we veel beter kunnen focussen op beschermende factoren waardoor kinderen weerbaar opgroeien en niet in de jeugdhulp komen. De ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden prijkt hoog in het firmament van beschermende factoren in de jeugdige ontwikkeling. Een enorme kans om op een positieve, preventieve en laagdrempelige manier bij te dragen aan een kansrijke toekomst voor onze jeugd. Onze missie is om kinderen en opvoeders te stimuleren om, in interactie met elkaar, te leren mentaliseren, positief te denken hun zelfsturend vermogen te ontwikkelen.

Voor wie
Soemva is ontwikkeld voor jonge kinderen om samen met hun opvoeders te spelen.

“Mijn dochter zei tegen een vriendje ‘ik was helemaal trots!’. Vervolgens zag ik haar wat ze net geleerd had toepassen in contact met andere kindjes.”
-Moeder

Ontwikkeling
Samen met Reframing Studio hebben we de eerste versie van Soemva ontwikkeld, en vervolgens onderzocht op effectiviteit en gebruik. 30 Rotterdamse gezinnen hebben meegedaan aan onze 40 dagen Soemva-Challenge. Via CIKEO onderzoek van Erasmus MC is gemeten wat het effect is van het spelen van Soemva.

Met de inzichten die hieruit voortvloeien willen we de eerste versie doorontwikkelen, om inzetbaar te maken voor kinderen op school (groep 1&2). We willen het spel beter laten aansluiten op de belevingswereld van jonge kinderen en de ‘funfactor’ verhogen. Enerzijds verwachten we dat de koppeling met onderwijs ervoor zorgt dat Soemva meer impact kan hebben omdat het ingebed wordt, en daardoor vaker gespeeld zal worden. Anderzijds willen we met het stimuleren van sociale emotionele vaardigheden op school kinderen weerbaarder maken, open laten staan naar de ander en zo ook pestgedrag verminderen.

Tijdens de Corona-crisis ontwikkelde we een versie van Soemva die gratis kan worden gedownload.

 

Download Soemva

 

 

Meer projecten in gezondheid

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen, met de uitnodiging raps op te nemen in een ME-busje.

Bekijk project
gezondheid

16+

Onderzoek

Terug naar Eigenwaarde

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project
gezondheid

12+

Gerealiseerd

Open Kaart

Open Kaart is een verrassend kaartspel waarmee jongeren of gezinsleden zichzelf en elkaar beter kennen. Door vragen over elkaar te beantwoorden leren ze zich in de ander in te leven en zich kwetsbaarder op te stellen. Zo worden onderlinge banden versterkt en weerbaarheid vergroot.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Meedoen aan dit project?

Uitgever van spellen

Om Soemva te kunnen gaan uitgeven zijn we opzoek naar een uitgever van spellen. Ken of ben jij zo’n organisatie? We komen graag in contact!

Neem contact op

Partners