Soemva

gezondheid relaties

-6

6+

Ontwikkeling

Soemva

gezondheid relaties

-6

6+

Ontwikkeling

Ontwikkel sociaal emotionele vaardigheden met jonge kinderen

Soemva is een vrolijk, fantasievol, laagdrempelig en interactief spel voor ouder en kind bedoeld om de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van 4-6  jarige kinderen te stimuleren. Soemva bestaat uit een App-versie die op tablet of telefoon kan worden gespeeld, en uit een fysieke variant voor op het schoolplein of in de speeltuin.

Waarom
Uit uitvoerig onderzoek (factorenmodel, Beleidskader Jeugd) van de Gemeente Rotterdam is gebleken dat we veel beter kunnen focussen op beschermende factoren waardoor kinderen weerbaar opgroeien en niet in de jeugdhulp komen. De ontwikkeling van sociaal emotionele vaardigheden prijkt hoog in het firmament van beschermende factoren in de jeugdige ontwikkeling. Een enorme kans om op een positieve, preventieve en laagdrempelige manier bij te dragen aan een kansrijke toekomst voor onze jeugd. Onze missie is om kinderen en opvoeders te stimuleren om, in interactie met elkaar, te leren mentaliseren, positief te denken hun zelfsturend vermogen te ontwikkelen.

Voor wie
Soemva is ontwikkeld voor jonge kinderen om samen met andere kinderen of met hun opvoeders te spelen.

“Mijn dochter zei tegen een vriendje ‘ik was helemaal trots!’. Vervolgens zag ik haar wat ze net geleerd had toepassen in contact met andere kindjes.”
-Moeder

Ontwikkeling

Samen met Reframing Studio hebben we de eerste fysieke spelversie van Soemva ontwikkeld, en vervolgens onderzocht op effectiviteit en gebruik. 30 Rotterdamse gezinnen hebben meegedaan aan onze 40 dagen Soemva-Challenge. Via CIKEO onderzoek van Erasmus MC is gemeten wat het effect is van het spelen van Soemva.

Met de inzichten die hieruit voortvloeiden, ontwikkelen we het spel zodat het inzetbaar is voor kinderen op school (groep 1-2) en thuis. Het spel moest beter aansluiten op de belevingswereld van kinderen en de ‘funfactor’ moest omhoog. In een samenwerking met Yalp ontwikkelden we een versie van Soemva die op het schoolplein of in de speeltuin gespeeld kan worden, via het interactieve speeltoestel MeMo. In dit spel kunnen kinderen zelf samen een eigen verhaal creëren. Daarnaast ontworpen we samen met Textown Games een App, waarmee kinderen en ouders thuis verschillende spelletjes kunnen spelen. Zo leren ze verschillende emoties (her)kennen, een scenario bedenken of omgaan met positieve en negatieve ervaringen.

Vanaf 2022 is het Soemva spel op MeMo-toestellen door het hele land te spelen, én is de Soemva App beschikbaar in de App & Play Store.

 

 

Download Soemva in de App Store

Download Soemva in de Play Store

 

Meer projecten in gezondheid

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen, met de uitnodiging raps op te nemen in een ME-busje.

Bekijk project
gezondheid

6+

Ontwikkeling

Gripper

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
gezondheid

16+

Ontwikkeling

Later!

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners