Later!

maatschappelijke-problemen

Strategisch vooronderzoek

Ontwerptraject

Jongeren

Later!

maatschappelijke-problemen

Strategisch vooronderzoek

Ontwerptraject

Jongeren

Samen op eigen benen staan

Gelukkig gaat het meestal goed wanneer je als jongvolwassene op jezelf gaat wonen, maar soms loop je tegen onverwachte omstandigheden aan of dingen waarop je je niet had voorbereid. Daarom ontwerpen wij Later!. Bij Later! werk je samen aan het opbouwen van een eigen spaarpot én een netwerk van jongvolwassenen die elkaar kunnen helpen met zelfstandig worden. Je haalt er altijd mee uit dan je erin stopt. 

 

Voor wie

Later! is er voor jongeren (18-23 jaar) die net op zichzelf gaan wonen.

De pilot

We weten dat de overgang naar zelfstandigheid voor veel jongeren een lastig moment is. Met het programma ‘Later!’ bouwen jongeren aan een financieel steuntje in de rug en een netwerk van peers met wie ze deze periode samen tegemoet gaan. Dit programma testen we eerst in kleine vorm, de ‘pilot-test’. Daarin is nog alle ruimte om dingen te leren, aan te passen en verbeteren, zodat het aanbod straks echt bij jongeren aansluit.

Voor die pilot doen er in de periode maart – juni 2024 6 jongeren die uitstromen bij Enver mee met het programma. Net als in het echt programma komen we om de week samen, wisselen we informatie en tips uit, bouwen we aan een netwerk en mogen de deelnemers €300 uitgeven aan iets waarmee ze in zichzelf investeren. Tegelijkertijd ontwerpen we samen hoe het programma er in het vervolg uit moet zien.

 

Ontwerp- en onderzoeksproces

De grondgedachte van Later! komt uit het onderzoek ‘Terug naar Eigenwaarde’.

 

Meer projecten in maatschappelijke-problemen

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Jongeren

Clavis Aanpak

Drugscriminaliteit onder jongeren lijkt op veel plekken steeds normaler te worden. IJmuiden Staat Op brengt lokale bewoners hiertegen in beweging. In deze schaalbare aanpak werken zij tijdens vijf ontwerpsessies in teams toe naar een concrete oplossing, die binnen hun eigen gemeente kan worden uitgevoerd.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Implementatietraject

Jongeren

Zeggus

Met Zeggus ga je op een speelse manier met elkaar in gesprek over wat je vindt van gesprekken in het verleden, heden en toekomst. Zeggus is een spel voor twee spelers, dat helpt om het gesprek tussen jeugdigen en volwassenen te verbeteren. Je werkt samen aan het perfecte gesprek met elkaar. Feedback, maar dan 2.0.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Innovatie mindset

Jongeren

JongerenGarage

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Jongeren hebben de lead in dit ontwerpproces, en worden ondersteund door coaches van Garage2020 en experts uit het veld.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners

Meedoen!

Meedoen met de pilot van Later!

In de periode maart – juni 2024 doen we een pilot van Later! met een kleine groep jongeren. We komen om de week op maandagavond samen. Jongeren betalen een contributie van €10/maand, maar krijgen hier een bedrag van €300 voor terug om in iets voor zichzelf te steken. Ben of ken jij iemand die hieraan mee zou willen doen?

Neem contact op