Ontwerptraject
Implementatietraject
Jongeren
Ontwerptraject
Implementatietraject
Jongeren
Feelee is een app die jongeren inzicht geeft in hun emoties om zo hun mentale veerkracht te versterken. Het is onze droom om de jongeren met AI relevante inzichten en handvatten te geven om zo hun eigen gedrag bij te sturen.
Waarom
Mentale klachten nemen helaas toe. Veel van deze klachten ontstaan voor het 25e levensjaar. Vanwege de lange wachtlijsten in de zorg, de enorme druk die op de zorg staat, en het afnemen van de budgetten kan er vaak niet op tijd en voldoende hulp geboden worden. Hierin kan Feelee een oplossing bieden. Charlotte Bouwman is hiervan een bekend en schrijnend voorbeeld: na 804 dagen op de wachtlijst besloot ze voor de deur van de minister te gaan wachten.
Het is dus zaak om vooral te voorkomen dat jongeren überhaupt in de zorg terechtkomen. Het bewust worden en bespreekbaar maken van hun emoties is daarvoor een van de eerste stappen, waar we met jongeren aan kunnen werken.
We stimuleren dat op een laagdrempelige en eigentijdse manier, niet met vragenlijsten, maar op een manier zoals jongeren nu al gewend zijn te doen: het delen van je emoties via je telefoon.
“Het is fijn dat je even ergens achter kunt laten hoe je je voelt”
– Jongere die Feelee heeft getest
Voor wie
Hulpverlenende organisaties kunnen Feelee inzetten als ondersteuning van de behandeling van een cliënt. Daarnaast kunnen ook jongeren die hun mentale gezondheid willen bijhouden de app zelfstandig gebruiken.
Wat is er tot nu toe bereikt
De afgelopen jaren hebben we diverse pilot studies gedaan. Eentje van 30 jongeren als eerste haalbaarheidstest met een android onderzoeksapp, daarna een grootschalige pilot met 500 jongeren voor het verzamelen van trainingsdata. Naast de pilotonderzoeken hebben we ook een campagne in samenwerking met T-mobile gevoerd waarbij 3500 jongeren zich hebben aangemeld om de app te downloaden. In samenwerking met FC Utrecht is een succesvolle pilot gedaan onder hun young high potentials
In welke fase is het project nu en wat zijn de vervolgstappen
Feelee is inmiddels beschikbaar in de app en playstore. Om de impact van Feelee te vergroten, willen we de app uitbreiden met onder andere wetenschappelijk onderzochte oefeningen. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden om Feelee ook te integreren in het dagelijkse leven. Denk hierbij aan mentale gezondheid in de gym of een mental health retreat op het festival Defqon.
Awards
Implementatietraject
Kinderen
Kinderen leren oplossingen te ontwerpen, die aansluiten bij hun omgeving, voor complexe maatschappelijke thema’s.
Bekijk projectOntwerptraject
Jongeren
Zicht op Online is een fysieke tool die zorg- of onderwijsprofessionals kunnen inzetten tijdens persoonlijke begeleiding van jongeren. Het brengt op een visuele en speelse manier zowel het fysieke als digitale sociale netwerk van de jongere in kaart. Hierdoor wordt de jongere in de expertrol gezet en daarmee wordt een veilige omgeving gecreëerd voor open gesprekken. Dit biedt hulpverleners een unieke kans om de echte digitale leefwereld van de jongere te begrijpen en op de juiste manier te ondersteunen.
Bekijk projectOntwerptraject
Kinderen
Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).
Bekijk projectFeelee maakt het gemakkelijk voor jongeren om aan hun mentale gezondheid te werken. Hierbij zijn al succesvolle pilots gedraaid in de sportcontext, op scholen en bij werkgevers, maar we willen ook naar de plekken waar jongeren zich nu al bevinden. Bijvoorbeeld in de sportschool, scholen of op festivals. Wil jij Feelee ook aanbieden aan jouw klanten, cliënten, werknemers of scholieren? Neem dan vooral contact met ons op.