What's Next Junior

school thuis

-6

6+

Ontwikkeling

What's Next Junior

school thuis

-6

6+

Ontwikkeling

Je gaat meer lezen als je leest wat je leuk vindt, maar hoe kies je een leuk boek?

Met What’s Next Junior willen we het leesplezier bevorderen en laaggeletterdheid voorkomen. What’s Next Junior is het vervolg op What’s Next, een applicatie die bezoekers van De Bibliotheek Eindhoven in de Witte Dame voorziet van boekenadvies. De juniorversie geeft kinderen thuis, op school of in de bieb een beleving gericht op de eigen boekvoorkeuren. Kinderen kunnen zelf via de computer een boek scannen en krijgen op basis van uitleendata nieuwe boekentips.

Waarom

Nederlandse jongeren lezen steeds minder vaak langere teksten en hebben steeds minder plezier in lezen. Hierdoor bouwen ze minder taalvaardigheid op. Vloeiend lezen, samen met woordenschat en kennis van de wereld, zorgt voor tekstbegrip. Dat heeft invloed op hoe zelfstandig de jongeren later mee kunnen doen in de online en offlinemaatschappij. Leesplezier krijg je vooral als wat je leest, past bij jouw interesses, maar het kiezen van een leuk boek is een lastige klus. What’s Next Junior helpt kinderen, ouders en leerkrachten bij het kiezen van een leuk boek om op die manier kinderen die weinig geprikkeld worden in taal, positieve ervaringen te geven.

Voor wie

What’s Next Junior is er voor kinderen en leerkrachten op de basisschool. Daarnaast is het ook te gebruiken door ouders thuis, om te helpen met het vinden van bijvoorbeeld een leuk voorleesboek.

Ontwikkeling
Een eerste versie van What’s Next Junior is ontwikkeld en gedurende meerdere weken getest op een aantal basisscholen in Eindhoven. Op basis van de resultaten en inzichten uit die testfase ontwikkelen we de applicatie verder met nieuwe mogelijkheden. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de tekst te laten uitspreken of de mogelijkheid om ook luisterboeken en e-books mee te nemen in het advies.

Meer projecten in school

school

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
school

6+

Ontwikkeling

Databinkie

Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).

Bekijk project
school

12+

Ontwikkeling

We Kick ASS!

We Kick ASS! is een Online Talenten Roadmap waarbij jongeren door verschillende mogelijkheden en initiatieven met betrekking tot talentontwikkeling worden begeleid.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners