We kick ASS!

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Implementatietraject

Jongeren

We kick ASS!

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Implementatietraject

Jongeren

Jongeren met autisme hebben talenten! Waar komen zij tot bloei?

Met de website van de Online Talenten Roadmap (onderdeel van We Kick ASS!) worden jongeren begeleid door de verschillende mogelijkheden voor talentontwikkeling bij bedrijven en organisaties. Jongeren krijgen activiteiten van bedrijven en organisaties te zien in verschillende samenstellingen. Daaruit kunnen ze steeds één activiteit kiezen die ze het meeste aanspreekt. Door het algoritme achter de roadmap worden er, na het doorlopen van voldoende keuzes, bedrijven en organisaties getoond die zo goed mogelijk bij de jongere passen. Als de jongere geïnteresseerd is in één of meerdere van de initiatieven, kan diegene rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie(s), zelfstandig of met begeleiding. Op deze manier is het mogelijk om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat voor talentontwikkeling mogelijkheden er zijn en bij de jongere passen.

Waarom
Jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 23 jaar hebben vaak bijzondere talenten en zijn slim. Het onderwijssysteem is niet altijd voldoende op hen afgestemd. Soms is de situatie zo dat de jongeren enorm getalenteerd zijn en niet naar school gaan. Het ontbreekt hen aan een leeromgeving die helpt talenten te ontwikkelen die ze perfect zouden kunnen inzetten in het bedrijfsleven en andere organisaties. Met We kick ASS! stellen we de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan de talentontwikkeling van jongeren met autisme en hen vanuit hun eigen motivatie en interesse laten zien wat mogelijk is om zichzelf te ontwikkelen?

Voor wie
We Kick ASS wordt ontwikkeld voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 23 jaar.

Ontwikkeling

In samenwerking met de doelgroep en met zorgprofessionals hebben we de behoeften en wensen in kaart gebracht en hebben we samen een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is gerealiseerd in een eerste ‘testwebsite’ die we hebben getest met jongeren. Daarbij stonden we ook in contact met begeleiders en leraren om ook hun perspectief mee te nemen. Aan de hand van de resultaten uit deze testperiode hebben we het platform verder ontwikkeld. Dit betekende bijvoorbeeld het verder automatiseren en optimaliseren van het platform, zodat bijvoorbeeld bedrijven makkelijk zichzelf kunnen aanmelden en in de roadmap komen te staan.

 

Afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met bedrijven en organisaties aan te sluiten op de roadmap in de regio Eindhoven. Met resultaat: er staan ondertussen 35 activiteiten op de roadmap. Komende tijd hebben we een focus om We Kick ASS uit te breiden in Midden-Brabant en West-Brabant-Oost. 

 

*De Online Talenten Roadmap is een hulpmiddel om de brug te slaan tussen jongeren en initiatieven voor talentontwikkeling, en is zelf geen vorm van jeugdhulp. Dit betekent dat er geen 100% zekerheid is dat je als jongere daadwerkelijk op iets passends uitkomt, en dat je als organisatie/bedrijf niet kan verwachten dat er jongeren op je aanbod zullen uitkomen.

De Online Talenten Roadmap is live! Ga naar www.wekickassroadmap.nl en kijk welke activiteiten er allemaal te vinden zijn.

 

Uitbreiding met nieuwe pilots in Brabant

We gaan We Kick ASS! uitbreiden, naast Regio Eindhoven ook in Midden-Brabant en West-Brabant Oost. Om meer jongeren te bereiken en ons aanbod te vergroten, willen we graag meer partners betrekken bij de coalitie. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Heb je een aanbod in deze regio’s of wil je jongeren binnen jouw organisatie via We Kick ASS! hun talenten laten ontwikkelen?

Neem dan contact op met Fenna.

Meer projecten in maatschappelijke-problemen

maatschappelijke-problemen

Ontwerptraject

Jongeren

Clavis Aanpak

Drugscriminaliteit onder jongeren lijkt op veel plekken steeds normaler te worden. IJmuiden Staat Op brengt lokale bewoners hiertegen in beweging. In deze schaalbare aanpak werken zij tijdens vijf ontwerpsessies in teams toe naar een concrete oplossing, die binnen hun eigen gemeente kan worden uitgevoerd.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Implementatietraject

Jongeren

Zeggus

Met Zeggus ga je op een speelse manier met elkaar in gesprek over wat je vindt van gesprekken in het verleden, heden en toekomst. Zeggus is een spel voor twee spelers, dat helpt om het gesprek tussen jeugdigen en volwassenen te verbeteren. Je werkt samen aan het perfecte gesprek met elkaar. Feedback, maar dan 2.0.

Bekijk project
maatschappelijke-problemen

Innovatie mindset

Jongeren

JongerenGarage

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Jongeren hebben de lead in dit ontwerpproces, en worden ondersteund door coaches van Garage2020 en experts uit het veld.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners