We kick ASS!

beleid school

12+

16+

18+

Ontwikkeling

We kick ASS!

beleid school

12+

16+

18+

Ontwikkeling

Jongeren met autisme hebben talenten! Waar komen zij tot bloei?

Met de website van de Online Talenten Roadmap (onderdeel van We Kick ASS!) worden jongeren begeleid door de verschillende mogelijkheden voor talentontwikkeling bij bedrijven en organisaties. Jongeren krijgen activiteiten van bedrijven en organisaties te zien in verschillende samenstellingen. Daaruit kunnen ze steeds één activiteit kiezen dat ze het meeste aanspreekt. Door het algoritme achter de roadmap worden er, na het doorlopen van voldoende keuzes, bedrijven en organisaties getoond die zo goed mogelijk bij de jongere passen. Als de jongere geïnteresseerd is in één of meerdere van de initiatieven, kan diegene rechtstreeks contact opnemen met de betreffende organisatie(s), zelfstandig of met begeleiding. Op deze manier is het mogelijk om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat voor talentontwikkeling mogelijkheden er zijn en bij de jongere passen.

Waarom
Jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 23 jaar hebben vaak bijzondere talenten en zijn slim. Het onderwijssysteem is niet altijd voldoende op hen afgestemd. Soms is de situatie zo dat de jongeren enorm getalenteerd zijn en niet naar school gaan. Het ontbreekt hen aan een leeromgeving die helpt talenten te ontwikkelen die ze perfect zouden kunnen inzetten in het bedrijfsleven en andere organisaties. Met We kick ASS! stellen we de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan de talentontwikkeling van jongeren met autisme en hen vanuit hun eigen motivatie en interesse laten zien wat mogelijk is om zichzelf te ontwikkelen?

Voor wie
We Kick ASS wordt ontwikkeld voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 23 jaar.

Ontwikkeling

In samenwerking met de doelgroep en met zorgprofessionals hebben we de behoeften en wensen in kaart gebracht en hebben we samen een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is gerealiseerd in een eerste ‘testwebsite’ die we hebben getest met jongeren. Daarbij stonden we ook in contact met begeleiders en leraren om ook hun perspectief mee te nemen. Aan de hand van de resultaten uit deze testperiode hebben we het platform verder ontwikkeld. Dit betekende bijvoorbeeld het verder automatiseren en optimaliseren van het platform, zodat bijvoorbeeld bedrijven makkelijk zichzelf kunnen aanmelden en in de roadmap komen te staan.

Daarnaast zijn we druk bezig om bedrijven en organisaties met hun activiteit(en) als aanbod aan te sluiten, zodat de kans op een passend resultaat* steeds groter wordt. Voor nu hebben we een focus op regio Eindhoven, maar het lange termijn doel is om de Online Talenten Roadmap op te schalen naar meerdere regio’s en uiteindelijk met een landelijke campagne te lanceren. Volg ons via de sociale kanalen om up-to-date te blijven van de laatste stand van zaken!

*De Online Talenten Roadmap is een hulpmiddel om de brug te slaan tussen jongeren en initiatieven voor talentontwikkeling, en is zelf geen vorm van jeugdhulp. Dit betekent dat er geen 100% zekerheid is dat je als jongere daadwerkelijk op iets passends uitkomt, en dat je als organisatie/bedrijf niet kan verwachten dat er jongeren op je aanbod zullen uitkomen.

Aansluiten?

De Online Talenten Roadmap is live! Ga naar www.wekickassroadmap.nl en kijk welke activiteiten er allemaal te vinden zijn. Ben je geïnteresseerd om een activiteit op de roadmap te plaatsen? Neem dan contact op met Fenna.

Meer projecten in school

school

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
school

6+

Gerealiseerd

Databinkie

Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).

Bekijk project
school

-6

Ontwikkeling

What’s Next Junior

What's Next Junior geeft kinderen, ouders en leraren suggesties van leuke boeken om te lezen. Het lezen van een boek dat je leuk vindt, verhoogt het leesplezier!

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners