We kick ASS!

beleid school

12+

Ontwikkeling

We kick ASS!

beleid school

12+

Ontwikkeling

Jongeren met autisme hebben talenten! Waar komen zij tot bloei?

Met de Online Talenten Roadmap van We Kick ASS! worden jongeren begeleid door de verschillende mogelijkheden voor talentontwikkeling bij bedrijven en organisaties. Als jongere kan je aangeven wat er wel en niet bij jou past, waardoor het systeem de jongere steeds beter leert kennen. Na het doorlopen van de keuzes worden er bedrijven en organisaties getoond die bij de jongere kunnen passen. Ook worden er initiatieven getoond waar ze misschien nog niet aan hebben gedacht, om te inspireren en hun blikveld te verbreden. Op deze manier is het mogelijk om op een laagdrempelige manier te ontdekken wat voor talentontwikkeling mogelijkheden er zijn en bij de jongere passen.

Waarom
Jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak bijzondere talenten en zijn slim. Toch lopen ze vast binnen het reguliere onderwijssysteem door de belemmeringen van autisme. De aandacht binnen regulier en speciaal onderwijs wordt van hun talent naar hun problemen verlegd. Met We kick ASS! stellen we de vraag: hoe kunnen we bijdragen aan de talentontwikkeling van jongeren met autisme en hen vanuit hun eigen motivatie en interesse laten zien wat mogelijk is om zichzelf te ontwikkelen?

Voor wie
We Kick ASS wordt ontwikkeld voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) tussen de 12 en 18 jaar.

Ontwikkeling

In samenwerking met de doelgroep en met zorgprofessionals hebben we de behoeften en wensen in kaart gebracht en hebben we samen een ontwerp gemaakt. Dit ontwerp is gerealiseerd in een eerste ‘testwebsite’ die we hebben getest met jongeren. Daarbij stonden we ook in contact met begeleiders en leraren om ook hun perspectief mee te nemen. Aan de hand van de resultaten uit deze testperiode gaan we het platform verder ontwikkelen. Dit betekent het verder automatiseren en optimaliseren van het platform, zodat bijvoorbeeld bedrijven makkelijk zichzelf kunnen aanmelden en in de roadmap komen te staan. Daarnaast willen we veel meer bedrijven en organisaties als aanbod aansluiten, zodat de kans op een passend resultaat steeds groter wordt. Het lange termijn doel om het ontwikkelde product op te schalen naar meerdere regio’s en uiteindelijk met een landelijke campagne te lanceren.

Meer projecten in school

school

6+

Gerealiseerd

Poco Loco

Poco Loco is een knotsgek spel waardoor kinderen spelenderwijs ervaren dat iedereen hulp nodig heeft, maar dat je dit niet altijd ziet. Door de ervaring in te zetten in een reguliere klas, verleggen we de aandacht van het individu naar de klas en bereiden we ze als groep voor op een betere samenleving.

Bekijk project
school

6+

Ontwikkeling

Databinkie

Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).

Bekijk project
school

-6

Ontwikkeling

What’s Next Junior

What's Next Junior geeft kinderen, ouders en leraren suggesties van leuke boeken om te lezen. Het lezen van een boek dat je leuk vindt, verhoogt het leesplezier!

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Partners