Rap MEe

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen.

Tijdens de tweede lockdown in de coronacrisis stroomden er alarmerende berichten binnen over de crisissituatie waarin veel kinderen en jongeren verkeerden. Kinderen bellen en chatten gedurende de tweede lockdown veel vaker met De Kindertelefoon over emotionele problemen dan in de eerste lockdown. En dat terwijl er juist minder vaak contact wordt opgenomen over normale puberzaken als verliefdheid en vriendschap. Zeer ernstige signalen. Iedereen zit met handen in het haar, hoe hiermee om te gaan?
Met Rap MEe geeft Garage2020 jongeren een stem. Uit eerdere projecten hebben we gezien hoe goed jongeren zich kunnen uiten met muziek en creatieve video’s. Door gebruik te maken van een ME-bus, uitgerust met opnameapparatuur, geven we hier vorm aan.

Woensdag 10 februari hebben we een eerste test gedaan van dit concept in Amsterdam-Zuidoost. Vijf jongeren zijn gevraagd een rap te schrijven over corona en hoe corona hen beïnvloed heeft, om deze vervolgens te komen opnemen in de bus. De opname-sessies werd gehost door bekende vlogger Ismail Ilgun en begeleid door de professionele producer Joram Letlora. Nadat de raps waren opgenomen kwam de professionele jury (Dherl Deekman) de beste rap uitkiezen. Tenslotte was er een gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis en de rappers. De winnende rap zal een platform krijgen en Dherl biedt de winnende rapper de gelegenheid tot een opname- en productie sessie in een professionele studio. Ook mocht de winnende rapper op vrijdag 12 februari via een videogesprek aan Burgemeester Halsema zijn of haar rap verder toelichten.

Met dit concept kunnen we buurten bezoeken en laagdrempelig, voor iedereen, creatieve reflectie bieden. We dagen jongeren uit om een rap te schrijven en deze onder professionele begeleiding op te nemen in de ME-bus. Zo krijgen jongeren de kans om te laten horen hoe ze deze tijd ervaren en geven ze andere jongeren erkenning.

De raps zijn te bekijken op het YouTubekanaal van RapMEe.

 

Meer projecten in gezondheid

gezondheid

6+

Ontwikkeling

Gripper

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
gezondheid

16+

Onderzoek

Terug naar Eigenwaarde

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project
gezondheid

12+

Gerealiseerd

Open Kaart

Open Kaart is een verrassend kaartspel waarmee jongeren of gezinsleden zichzelf en elkaar beter kennen. Door vragen over elkaar te beantwoorden leren ze zich in de ander in te leven en zich kwetsbaarder op te stellen. Zo worden onderlinge banden versterkt en weerbaarheid vergroot.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Partners