JongerenGarage

beleid

16+

Ontwikkeling

JongerenGarage

beleid

16+

Ontwikkeling

Maak de toekomst

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. We draaien de Garage-manier van werken om, en zetten jongeren écht in de lead van het ontwerpproces. Coaches van Garage2020 en experts uit het veld ondersteunen de groep in het ontwerpproces. 

Doe mee, maak de toekomst!

Wil jij wat betekenen voor anderen? Ben je zelfstandig en hou jij van aanpakken en realiseren? Wil je leren innoveren en creëren? Ben je tussen de 16 en 26 jaar oud en 8 uur per week beschikbaar tegen een vergoeding? Dit is je kans, kom werken bij Garage2020 aan het project De JongerenGarage! Creëer in samenwerking met een diverse groep jongeren een toekomst waarin jongeren veilig, krachtig en gezond volwassen kunnen worden. 

 

Binnen het project kom je te werken in een jong en divers projectteam en kunnen jullie samen het verschil maken voor de jeugd van de toekomst. Met hulp van verschillende experts en coaches leren jullie onderzoeken en anders denken en ontwikkelen jullie op een creatieve wijze nieuwe oplossingen voor relevante problemen. 

 

Naast de juiste begeleiding krijgen jullie juist de regie over het project: niet zomaar meedenken, maar echt het verschil maken! Verander de toekomst, leer innoveren, werk aan je CV, bouw een leuk netwerk op en ontvang een certificaat! Leer elkaar kennen tijdens een introductieweekend en kom daarna 6 maanden lang (min de zomervakantie), iedere vrijdag naar Garage2020 in Rotterdam tegen minimumloon.

 

Volg ons op Instagram!

 

Meer projecten in beleid

beleid

Gerealiseerd

ZieJeWel

ZieJeWel is een eenvoudig te gebruiken oplossing voor beeldbellen. De dienst is volledig veilig en privacyvriendelijk en daarom geschikt voor gesprekken met cliënten.

Bekijk project
beleid

Gerealiseerd

Werving van pleegouders

Het ministerie van VWS vroeg ons om een analyse van het huidige wervingsproces van nieuwe pleegouders. De centrale vraag: “Hoe kunnen we de werving van potentiële pleegouders optimaliseren en zorgen dat er meer pleeggezinnen bijkomen?” In een rapport en visualisatie van het proces delen we onze bevindingen.

Bekijk project
beleid

Gerealiseerd

Blue Zones

Op zoek naar BlueZones in de jeugdhulp: een reeks onderzoeken waarin gezocht wordt naar gemeenten in Nederland waar sprake is van een opvallend jeugdhulpgebruik, en de redenen hierachter.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Meedoen aan dit project?

Meld je aan als deelnemer!

Dat kan door, voor 7 april, een mail te sturen naar rotterdam@garage2020.nl. Leg hierin uit wie je bent, waarom je het leuk lijkt om mee te doen en voeg je CV toe. We willen een divers team samenstellen, daarom zouden we graag weten wie je bent en wat je ervaringen zijn, niet om je te beoordelen op prestaties. Daarna word je uitgenodigd voor een kort kennismakingsgesprek op 14 of 15 april (mits het aantal aanmeldingen dit toelaat, anders doen we een voorselectie). Zorg dat je dan beschikbaar bent.

Dus, in het kort:

Locatie: Garage2020 Rotterdam (naast het Centraal Station) > Tijd: 8 uur per week, vrijdag > Duur: 6 maanden (mei-dec) > Start: 20 mei > Vergoeding: Minimumloon (leeftijdsafhankelijk) > Aanmelden: t/m 7 April >  Introductieweekend > Workshops van ontwerpers, experts en ondernemers >  Intensieve begeleiding > Stuur je motivatie en CV naar rotterdam@garage2020.nl