JongerenGarage

beleid

16+

Ontwikkeling

JongerenGarage

beleid

16+

Ontwikkeling

Maak de toekomst

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. We draaien de Garage-manier van werken om, en zetten jongeren écht in de lead van het ontwerpproces. Coaches van Garage2020 en experts uit het veld ondersteunen de groep in het ontwerpproces. 

Wij van de jongerengarage zijn 12 jongeren van de leeftijden 17-27, met allemaal verschillende achtergronden en disciplines, met allemaal hetzelfde doel. Binnen onze groep hebben wij bijvoorbeeld psychologie-, filosofie-, business-, media- en designstudenten, maar ook mensen die niet studeren. Zo hebben wij een diverse groep met allemaal verschillende perspectieven, waarmee wij met een frisse blik naar oplossingen voor relevante problemen kunnen zoeken.

Door onze ervaringen hebben we gemerkt dat de jeugdhulp niet altijd even goed aansluit op wat jongeren daadwerkelijk nodig hebben en wij hopen hier verandering en innovatie in te kunnen brengen. Wij streven naar een utopie voor jeugdhulp, naar een toekomst waarin jongeren zo goed en veilig mogelijk volwassen kunnen worden. Daarom doen wij onderzoek naar bepaalde onderwerpen binnen de jeugdhulp en hoe deze ervaren worden, om zo de jeugdhulp meer te kunnen vormen naar wat nodig is voor onze generatie.

Door ons onderzoek hopen we een project op te zetten om andere jongeren te kunnen helpen. Tot nu toe hebben we vooral georiënteerd op de bezigheden van andere organisaties, zowel voor inspiratie als om te netwerken, bij bijvoorbeeld de Rotterdamse Douwers, Heilige Boontjes, wijkteams van Enver in Rotterdam en meer. Daarnaast krijgen we workshops met allemaal manieren die ons kunnen helpen binnen ons onderzoek en om ons project op te zetten en zijn we veel aan het onderzoeken naar bepaalde thema’s binnen de jeugdhulp die ons aanspreken. Op basis van onze interesses hebben we subgroepjes gemaakt, waarbinnen we de projecten opzetten.

Nieuwsgierig? Volg ons op Instagram!

 

 

Meer projecten in beleid

beleid

6+

Ontwikkeling

Databinkie

Databinkie is een tool waarmee we huidige leerlingvolgsystemen aanvullen om de data-feedback op basisscholen inclusief en constructief te maken. Hiermee sluiten we aan op de behoeftes van kinderen rondom data-feedback. Databinkie geeft de controle over data terug aan de leerlingen, geeft hen de mogelijkheid om deze te contextualiseren en toont de perspectivistische kant van dataverzameling (het is slechts één van de mogelijke perspectieven op je schoolcarrière).

Bekijk project
beleid

Gerealiseerd

ZieJeWel

ZieJeWel is een eenvoudig te gebruiken oplossing voor beeldbellen. De dienst is volledig veilig en privacyvriendelijk en daarom geschikt voor gesprekken met cliënten.

Bekijk project
beleid

Gerealiseerd

Werving van pleegouders

Het ministerie van VWS vroeg ons om een analyse van het huidige wervingsproces van nieuwe pleegouders. De centrale vraag: “Hoe kunnen we de werving van potentiële pleegouders optimaliseren en zorgen dat er meer pleeggezinnen bijkomen?” In een rapport en visualisatie van het proces delen we onze bevindingen.

Bekijk project
Bekijk alle projecten