In de huidige tijd is er een grote noodzaak om veilig en verantwoord in de jeugdhulp te kunnen beeldbellen. Garage2020 biedt daarom ZieJeWel als privacyvriendelijke oplossing voor beeldbellen.


Wil je ons helpen om ZieJeWel nog meer op maat te maken voor de jeugd- en gezinszorg? Doe mee aan onze pilot! Klik hier voor meer informatie en hoe je je kunt opgeven.

Het gebruik van ZieJeWel

ZieJeWel is openbaar beschikbaar en gereed voor gebruik. De dienst is nog wel in een pilot-fase. Dit betekent dat we actief bezig zijn met de ontwikkeling en het testen van de software. We zijn erg benieuwd of het platform voor jou goed werkt en horen daarom graag jouw ervaringen. Daarnaast zijn we erg benieuwd of het platform technisch goed werkt en horen we het graag als er iets mis gaat, of niet lukt.
Omdat de dienst in testfase verkeert en nog actief in ontwikkeling is, kunnen er (korte) storingen zijn. Vanzelfsprekend proberen we dit zoveel mogelijk te vermijden, maar laat het ons vooral weten! Voor al je vragen en feedback kun je terecht bij ziejewel@garage2020.nl

Instructies over ZieJeWel

Onderstaande video licht toe hoe ZieJeWel is te gebruiken.

Voor meer informatie over hoe ZieJeWel werkt is er een handleiding opgesteld.

ZieJeWel werkt in je internetbrowser. Hiervoor kun je Microsoft Edge gebruiken (let op: enkel de nieuwste versie), Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Internet Explorer wordt niet ondersteund. 

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik een wachtwoord in voor mijn gesprek?

 
ZieJeWel werkt heel makkelijk. Iedereen met de link van het gesprek, kan aansluiten. Dit betekent helaas ook dat iemand per ongeluk in je gesprek terecht kan komen als diegene toevallig dezelfde link gebruikt. Om dit te voorkomen, kun je daarom een wachtwoord instellen. Hoe je dit doet? Heel simpel. Een wachtwoord kan worden ingesteld door de moderator. Dat is de eerste persoon die aanwezig is in het gesprek. Het instellen gaat als volgt:
  • Klik rechtsonderin op de ‘i’.
  • Klik op wachtwoord toevoegen.
  • Voer een wachtwoord in en druk op enter om te bevestigen.
Nu is je wachtwoord ingesteld.
Wil je controleren of een wachtwoord actief is? Druk dan op de ‘i’. Dan zie je meteen of er een wachtwoord is ingevuld.
 
Er kwam laatst een persoon die ik niet kende in mijn gesprek, hoe komt dat?

Iedereen met de link van je gesprek kan aansluiten. Dat betekend dat bij het gebruik van een heel algemene naam voor een gesprek, toevallig een ongenode gast bij het gesprek kan komen. Om dit te voorkomen kun je een wachtwoord instellen. Hierboven wordt uitgelegd hoe dat kan.

Welke browser kan ik gebruiken?

ZieJeWel is te gebruiken met Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox en Safari. Omwille van je eigen veiligheid ondersteunen we alleen de nieuwste versies van deze browsers, we raden dan ook aan om deze up to date te houden. Voor Edge geldt ook dat alleen de nieuwste, Chromium-gebaseerde, versie ondersteund wordt. Deze is hier te vinden.

Internet Explorer wordt niet ondersteund. Omdat deze browser technisch sterk verouderd is zal in de toekomst ook geen ondersteuning worden toegevoegd.

Ik krijg geen beeld en geluid, hoe komt dat?

Meestal wordt dit veroorzaakt door beveiligingsinstellingen op je computer. Als ZieJeWel, of je browser, geen toegang kan krijgen tot de microfoon en/of camera zal het niet werken. Gebruik ZieJeWel niet in externe omgevingen, zoals remote desktop, Citrix etc. Als het probleem nog steeds bestaat kun je contact opnemen met de systeembeheerder en uitleggen dat je graag ZieJeWel wilt kunnen gebruiken. Voor verdere ondersteuning kun je ook contact opnemen met ziejewel@garage2020.nl

Privacy en veiligheid

ZieJeWel biedt je de mogelijkheid om op een veilige, privacy vriendelijke en laagdrempelige manier via beeldbellen in contact te zijn met elkaar. De privacy wordt geregeld via volledige encryptie van de videogesprekken en er worden geen persoonlijke gegevens en metadata opgeslagen. De tool draait op een server in eigendom & beheer van Garage2020 in een fysiek beveiligd datacenter. Je kunt een wachtwoord toevoegen aan een gesprek, waardoor alleen met het wachtwoord en de link mensen toegang hebben tot het gesprek. ZJW is geen NEN of ISO gercertificeerde dienst, wel wordt aan een groot aantal richtlijnen voldaan en de dienst is ‘AVG-proof ’. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met ziejewel@garage2020.nl.

Tot slot

Samen kunnen we online beeldbellen toegankelijk maken voor de Jeugdhulp. Mocht je nog vragen hebben dan horen we dat graag. Alvast bedankt en veel succes bij het gebruiken van ZieJeWel!

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

ZieJeWel wordt mogelijk gemaakt door de regeling Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19) vanuit ZonMw.