Renée Klein Schaarsberg

Renée is Forensisch Orthopedagoog en doet op dit moment bij ons promotieonderzoek naar Street Temptations. Ze richt zich het liefst op de uitdagende wisselwerking tussen de wetenschap en de praktijk. Tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat innovatie binnen de jeugdhulp ontzettend belangrijk is. Nu zet ze zich in om ervoor te zorgen dat de hulpverlening optimaal kan blijven meebewegen met de kinderen, jongeren en gezinnen die het nodig hebben.

 

Renée gaat buiten de gebaande paden op zoek naar nieuwe oplossingen en onderzoekt die met een kritische blik op hun werkzaamheid. Op die manier hoopt ze dat gezinnen de best passende ondersteuning krijgen wanneer zij tegen moeilijkheden aanlopen, waardoor problemen kunnen worden opgelost én voorkomen. Haar ultieme droom is dat ieder kind daardoor op de liefdevolle en kansrijke manier kan opgroeien waar het recht op heeft.

 

Als je een dier was, welk dier zou je dan zijn?

“Als ik een dier was, zou ik een amfibie zijn. Ik heb een grote voorliefde voor watersport en de zee, maar geniet ook enorm van mijn ritjes op de racefiets. De combinatie van water en land is dus perfect! ”

Betrokken bij de projecten:

12+

Street Temptations

Street Temptations is een korte, intensieve training die jongeren uitdaagt om lastige situaties vanuit andere perspectieven te bekijken. Met behulp van onder andere virtual reality (VR) wordt op deze manier gewerkt aan verschillende aspecten van gedragsproblematiek.

Bekijk project