Jacqueline van Aalst

Jacqueline is schoolmaatschappelijk werker op een middelbare school in het centrum van Rotterdam én werkt bij Garage2020. Zo kan ze de verhalen en ervaringen van jongeren, ouders en professionals makkelijk meenemen in de ontwikkeling van innovaties. Jacqueline vindt het een eer om verhalen te mogen horen en mee te mogen denken aan oplossingen voor soms onmogelijke vraagstukken van jongeren en hun ouders. Ze verwondert zich, gaat op verkenning en verdiept zich in jongeren om te achterhalen wat niet of juist wél bij ze past.

 

Jacqueline hoopt in september de Health Innovation School (editie Rotterdam) af te ronden. De mooiste prijs van Garage2020 vindt ze de Brilante Mislukkingen Award, omdat deze prijs ook bij haar zo precies past.

 

 

 

Als je een tijdmachine had, naar welke tijd zou je dan teruggaan?

“Dan zou ik ver in de tijd vooruit reizen! Dan kon ik zien wat we moeten maken, want ik vind het super belangrijk dat we toekomstbestendige, preventieve tools en diensten ontwikkelen”

Betrokken bij de projecten:

16+

JongerenGarage

In de JongerenGarage werken 12 jonge mensen aan de toekomst van de Jeugdhulp. Jongeren hebben de lead in dit ontwerpproces, en worden ondersteund door coaches van Garage2020 en experts uit het veld.

Bekijk project

6+

Gripper Spel Bestellen

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project

6+

Gripper project

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project

16+

Seev

De Seev App helpt jongeren bij het makkelijker betalen van rekeningen, waarbij ze worden aangesproken vanuit hun eigen taal en leefwereld. Organisaties waaraan de jongere iets moet betalen nemen hun verantwoordelijkheid en de jongere wordt ondersteund bij de betalingen.

Bekijk project

16+

Later!

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project