Eva van der Drift

Eva is cultureel antropoloog en kwalitatief onderzoek doen vindt ze het leukst. Haar moeder werkte op een behandelgroep, en als kind kwam ze daar geregeld over de vloer. Ze leerde dat de kinderen met wie ze speelde veel hadden meegemaakt. Het was dan ook een logische stap om zich te verdiepen in maatschappelijke vraagstukken met betrekking tot ongelijkheid, discriminatie en marginalisering.

 

Onderzoek doen is voor Eva niet genoeg, ze wil verandering teweeg brengen die van betekenis zijn voor jongeren en gezinnen. Ze is goed in het overbrengen van het verhaal van een ander, zodat mensen elkaar beter begrijpen. Eva vindt het belangrijk om mensen met verschillende achtergronden en visies bij elkaar te brengen, zodat een vraagstuk van alle kanten wordt belicht.

 

Wie is je idool?

“Kunstenaar M.C. Escher. Hoe hij zijn liefde voor wiskunde visualiseert in onwijs gave prenten met optische illusies is fantastisch! “

Betrokken bij de projecten:

16+

Ontwikkeling

G-Moji

G-Moji is een zelfhulp app die emoties zichtbaar maakt. Door jongeren te helpen inzicht in hun eigen emoties te krijgen, willen we voorkomen dat ze ergere psychische klachten ontwikkelen.

Bekijk project

Gerealiseerd

Blue Zones

Op zoek naar BlueZones in de jeugdhulp: een reeks onderzoeken waarin gezocht wordt naar gemeenten in Nederland waar sprake is van een opvallend jeugdhulpgebruik, en de redenen hierachter.

Bekijk project

16+

Onderzoek

Yuno

Yuno richt zich op het verminderen en bespreekbaar maken van stress. Met behulp van een biofeedback apparaat en een trainingsprogramma helpen we je om met stressvolle situaties om te gaan.

Bekijk project

-6

Gerealiseerd

De kat is kwijt

Het interactieve spel De kat is kwijt stimuleert positieve verbindingen binnen pleeggezinnen. Het daagt uit emoties te herkennen en ermee te leren omgaan.

Bekijk project