Eva Becking

Eva is van huis uit Biopsycholoog, maar sinds jaar en dag bezig met het vertalen van praktijk en kennis van de geestelijke gezondheid naar (digitale) oplossingen. Eerst bij het Trimbos-instituut, daarna bij 113 Zelfmoordpreventie en sinds begin 2020 als Project Lead bij Garage2020. Eva is een vindingrijke, analytisch ingestelde vernieuwer. Altijd op zoek naar nieuwe oplossingen, maar zonder hierbij de wetenschappelijke nuance uit het oog te verliezen. Ze houdt ervan om te puzzelen met wetenschappelijke modellen en deze te vertalen naar boeiende, effectieve en betekenisvolle toepassingen.

 

Eva is een ‘Jack of all trades’, en daarmee een noodzakelijke verbinder van de verschillende paradigma’s waar je bij het ontwikkelen van relevante oplossingen mee moet dealen. Om naast ‘Jack of all trades’ ook ‘master of some’ te worden volgt Eva nu de deeltijd master ‘Health innovation’ aan de Hogeschool NHL Stenden in Leeuwarden, waar ze dieper in het mensgericht ontwerpen duikt

 

 

Welk Disney personages zou je willen zijn?

“Ik zou wel wat van Konijn uit Winnie de Pooh willen hebben, iets meer structuur en orde zou geen kwaad kunnen!”

Betrokken bij de projecten:

16+

Ontwikkeling

G-Moji

G-Moji is een zelfhulp app die emoties zichtbaar maakt. Door jongeren te helpen inzicht in hun eigen emoties te krijgen, willen we voorkomen dat ze ergere psychische klachten ontwikkelen.

Bekijk project

16+

Onderzoek

Yuno

Yuno richt zich op het verminderen en bespreekbaar maken van stress. Met behulp van een biofeedback apparaat en een trainingsprogramma helpen we je om met stressvolle situaties om te gaan.

Bekijk project