Ane de la Brena

Ane is social designer bij Garage2020. Ze is ervan overtuigd dat het werken met jongeren de sleutel is tot het oplossen van veel maatschappelijke problemen en dat het bijdraagt aan meer maatschappelijk bewustzijn bij jongeren. Haar hart ligt bij het nauw samenwerken met deze doelgroep, waarbij ze de tastbare impact van de projecten die ze leidt, persoonlijk ervaart.
Ze is analytisch en houdt ervan om complexe problemen beetje bij beetje aan te pakken totdat ze beheersbaar en uitvoerbaar worden. Daarnaast is haar favoriete moment in het innovatieproces het moment waarop alle inzichten zich beginnen te vertalen naar nieuwe ideeën en oplossingen. Het is dan wanneer je begint te zien welke verbeteringen je concepten teweeg zouden kunnen brengen.

 

Welke Disney-personage zou je willen zijn?

“Ik zou voor Belle kiezen, omdat ze onafhankelijk is en in tegenstelling tot de meeste prinsessen, veel waarde hecht aan zelfontwikkeling en een eigen mening hebben. Ze ziet het goede in mensen, maar is niet naïef, en ze neemt een standpunt in tegen de heersende norm.”

Betrokken bij de projecten: