Stapper stimuleert moeders en dochters om dagelijks samen korte beweegchallenges te doen en zo sporten tot een onderdeel van hun dagelijks leven te maken.

Wanneer meisjes naar de middelbare school gaan, stoppen ze vaak met sporten. Sporten is niet alleen goed voor de algehele gezondheid, het heeft ook voordelen voor de prestaties op school, de sociale positie en een gezonde ontwikkeling. Uit gesprekken met moeders en dochters in Rotterdam bleek dat veel moeders zelf niet sporten. Dochters zien hun moeder vaak als voorbeeld en vinden de familieband belangrijk. Met Stapper willen we op een flexibele, laagdrempelige en leuke manier de moeder-dochter band versterken, gebruik maken van de moeder als rolmodel en sporten binnen het gezin promoten.

Stapper is een tool die moeder en dochter stimuleert samen te bewegen. Elke dag staat er een korte challenge voor ze klaar, die moeder en dochter samen kunnen uitvoeren. Op deze manier wordt sporten of bewegen een onderdeel van hun dagelijkse ritme. Ook werkt Stapper samen met lokale sportaanbieders, die regelmatig een grotere beweeg challenge organiseren, zoals een wandel- of skatetocht door de buurt, een boksles in het park of een avondje schaatsen in de winter. Door ze samen op een leuke manier in beweging te brengen stimuleert Stapper de relatie en gezondheid van moeders en dochters in Rotterdam.

Stapper is als bachelor eindproject aan de TU Delft ontworpen door Tess Peters en heeft subsidie ontvangen van Citylab010 om als sportinitiatief voor 2018 doorontwikkeld te worden. In 2018 is Stapper verder uitgewerkt samen met experts, moeders en dochters. In het voorjaar van 2019 zijn we gestart met testen op Rotterdam Design College. We hebben ervoor gekozen om zowel meisjes, als jongens in het onderzoek mee te nemen. We onderzoeken, via een bestaande bewegingsapp, hoe jongeren tussen 12 en 16 jaar de online verbinding met vrienden en familie ervaren. 

Meer weten?

Neem contact op met Jacqueline via jacqueline@garage2020.nl