SOEMVA is een vrolijk, fantasievol, laagdrempelig en interactief spel voor ouder en kind bedoeld om de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van 4  jarige kinderen te stimuleren.

 

Het ‘SOEMVA maakt mee’ – verhalenboek

Het spel bestaat uit 3 spel-onderdelen die dagelijks om en om binnen een paar minuten gespeeld kunnen worden, op het moment dat het de ouder goed uitkomt!

Hoofddoel is de stimulering van de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van het kind. Maar omdat het spel altijd interactief gespeeld wordt door ouder en kind heeft het ook een positief effect op de relatie tussen beiden en ook op de sociaal emotionele vaardigheden van de ouders!

50 Rotterdamse gezinnen doen nu mee doen aan onze 40 dagen SOEMVA Challenge. Dus 40 dagen lang, steeds een paar minuten, om en om 1 van de 3 spelletjes doen. Om te ontdekken of het door ons bedachte spel ook echt werkt mogen we mee doen in het CIKEO onderzoek van Erasmus MC. Dat onderzoek gaat meten wat het effect is van het spelen van SOEMVA (dat betekent dat ouders twee keer een vragenlijst in moeten vullen, 1 voor het spelen en 1 een jaar later).

Waarom willen we de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden van 4 jarigen stimuleren?

Het sterk ontwikkelen van sociaal emotionele vaardigheden blijkt de belangrijkste beschermende factor voor kinderen in hun ontwikkeling. Als deze vaardigheden goed ontwikkeld worden is het kind minder gevoelig voor problemen in zijn/haar leven. En zal dus minder snel jeugdhulp nodig hebben. Dit is dus bij uitstek een middel om jeugdhulp te voorkomen.

Ons ontwerp is simpel en makkelijk te integreren in het leven van ouders en kinderen. Het is de bedoeling dat SOEMVA spelen net zo normaal wordt als voorlezen, ik zie ik zie wat jij niet ziet spelen en een toetje eten. Hierdoor hebben we in de toekomst sociaal emotioneel sterkere kinderen, tieners en volwassenen. Wat SOEMVA krachtig maakt is de eenvoud, dat het niet fout kan gaan, dat het niet lang duurt, dat het beeldend erg aanspreekt en omdat het gericht is op de interactie tussen ouder en kind!

Op dit moment zijn ongeveer 30 gezinnen gestart met SOEMVA. De overige 20 gezinnen zijn we nog druk aan het werven. Dus heb je een kind van 4 en heb je interesse, mail dan naar speelsoemva@gmail.com!

Meer weten?

Neem contact op met Bastiaan via bastiaan@garage2020.nl