Monnie is een app waarmee bedrijven jongeren kunnen helpen om schulden te voorkomen. 

 

Bekijk hier ons filmpje over Monnie! 

Jongeren zien pas dat ze een probleem hebben, als het te laat is. Uit gesprekken met jongeren blijkt hoe makkelijk het voor hen is om in relatief korte tijd een grote schuld op te bouwen. In Rotterdam hebben gemiddeld 2700 jongeren een problematische schuld. 

Bedrijven zijn er vaak bij gebaat om jongeren te verleiden tot het aangaan van betaalverplichtingen. Als jongeren daarna echter met een schuld achterblijven die ze niet kunnen betalen, wordt die schuld bij de jongere neergelegd, terwijl de veroorzakende bedrijven er hun handen vanaf trekken.

Monnie is een app waarmee bedrijven jongeren kunnen helpen om schulden te voorkomen. De app wordt, samen met een voor jongeren begrijpelijke betaalherinnering, aangeboden aan jongeren met een betaalachterstand. De app geeft jongeren inzicht in hun financiën, vertaalt hun financiële situatie naar eenvoudige stappen om de betaalachterstand op te kunnen lossen en biedt een link naar (online of offline) hulp bij complexere problemen.

Monnie spreekt jongeren aan in toon & timing. De app voorkomt dat jongeren lastige brieven krijgen die ze vaak niet begrijpen. Daarnaast wordt Monnie gebruikt op het moment dat jongeren een (eerste) betaalachterstand hebben. Zo krijgen ze wel de ruimte om op eigen benen te staan en fouten te maken, maar wordt hen ook hulp geboden om deze fouten op te lossen. 

Op dit moment wordt Monnie verder ontwikkeld in samenwerking met jongeren van het Albeda College en de Afdeling Buitengewone Zaken. Monnie is genomineerd voor de Aardig Onderweg Award van de RET en de Nationale Zorginnovatieprijs 2019.

 

Enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje op de website van Monnie.

Meer weten? Of interesse om te helpen met het verder ontwikkelen van Monnie?

Neem contact op met Donna via donna@garage2020.nl