Wij van het Buro geloven in mogen vallen en opstaan. Waar anderen in het MBO-1 onderwijs een groep onaangepaste, ongemotiveerde tieners zien, ziet het bureau een goudmijn aan jongeren die uitblinken vanwege hun levenservaring, doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen en betrokkenheid. Het Buro haalt eruit wat erin zit!

 

 

 

 

 

 

Wij van het Buro geloven in mogen vallen en opstaan. Sommige jongeren zijn zo diep gevallen dat ze niet meer zomaar kunnen opstaan. Terwijl deze groep juist vanwege hun levenservaring uitblinken in vaardigheden waar moderne werkgevers om schreeuwen. Het Buro ziet in het MBO-1 onderwijs een goudmijn aan verborgen talenten die we naar werk kunnen helpen.

 

Uit onderzoek o.a. bij een Startcollege in Rotterdam Zuid blijkt dat veel MBO-1 studenten een jeugdhulp-verleden hebben. En dat 1 op de 3 MBO-1 studenten uitvalt op school en maar 40 % doorstroomt naar werk. Hoe komt dit? Enerzijds hebben jongeren faalangst: “In de kuil, zeg alleen ik dat ik niks kan. Eenmaal uit de kuil kunnen anderen dat ook zeggen. En dan…” Anderzijds kleeft er een onafschudbaar negatief stigma aan jongeren die in het jeugdhulp systeem hebben gezeten: “Ouders vergeven, vertrouwen hun kinderen. Het systeem vertrouwt je niet, vergeeft je niet. Je bent voorgoed besmet en schuldig…” Niet alleen komen veel jongeren hierdoor in langdurige en kostbare zorg-en re-integratie trajecten. Ze lopen ook de kans mis om zichzelf opnieuw uit te vinden bij een passende werkplek.

 

Deze kans willen we deze jongeren teruggeven! Het Buro biedt namelijk de ideale condities: zodat de jongeren kunnen vallen en weer sterker op kunnen staan.

  • Onvoorwaardelijk: We nemen de jongeren voor 3 jaar aan bij het Buro en gaan dus veel verder dan de conventionele zorg die gefragmenteerd alleen hun eigen stukje doen.
  • Verborgen talent: We weten verborgen vaardigheden inzichtelijk en concreet te maken via ingenieuze serious games. We denken om: zo zien wij in een jongere die structureel te laat komt een onwijs zorgzame jonge werknemer die zijn broertjes en zusjes eerst op tijd naar school brengt.
  • Circle of Trust: We creëren een groepsproces waarbij de jongeren elkaar leren ondersteunen, peer2peer, samen met een allround coach. Zo brengen de jongeren elkaar naar het succes. Wie kent de doelgroep nou beter, dan de groep zelf.
  • Een sociaal pact: We bieden een service aan zowel bedrijven als aan scholen die hun veel kosten gaat besparen. Dat doen we door de jongeren te empoweren en vervolgens te detacheren en te begeleiden binnen een werkveld waarin grote behoefte is aan gemotiveerde mensen. Samen met het bedrijfsleven, scholen en gemeenten investeren we in de workforce van de toekomst (een vacature bij ons is al 40% goedkoper dan werving op een conventionele manier).

 

Dit zijn de principes waarmee we Het Buro willen vormgeven. Enver en doc21 hebben de werkzame elementen van het Buro inmiddels verwerkt in hun aanbod voor praktijkscholen en MBO-leerlingen. We zoeken mensen of bedrijven die ook verder willen meedenken hoe we deze werkzame elementen zo breed mogelijk kunnen inzetten. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met jacco@garage2020.nl

Meer weten?
Neem contact op met Jacco via jacco@garage2020.nl