ZieJeWel

beleid

Gerealiseerd

ZieJeWel

beleid

Gerealiseerd

Eenvoudig, veilig en privacyvriendelijk beeldbellen

ZieJeWel is een eenvoudig te gebruiken oplossing voor beeldbellen. De dienst is volledig veilig en privacyvriendelijk en daarom geschikt voor gesprekken met cliënten.

Start ZieJeWel

Waarom
Met het opkomen van de coronacrisis ontstond een grote behoefte aan een goede vorm van digitale communicatie. Ook in de jeugdhulp was deze ontwikkeling zichtbaar, maar er ontstonden door de gevoelige aard van het werk veel vragen over de veiligheid van de bekende, grote diensten. Garage2020 merkte dat deze vragen soms moeilijk te beantwoorden zijn. Het is niet altijd even duidelijk hoe het gesteld is met de veiligheid en privacy van beeldbel-diensten.

Daarom hebben we ZieJeWel ontwikkeld: een beeldbel-applicatie gebaseerd op bewezen, open-source technologie met een Nederlandse infrastructuur. De tool is ingericht op optimale veiligheid en privacybescherming. Hierdoor is een ‘AVG-proof’ beeldbeldienst ontstaan. Gebruiksvriendelijkheid staat altijd hoog in het vaandel: ZieJeWel is erg simpel in gebruik en vereist bijvoorbeeld geen accounts. Ook werkt het beeldbellen volledig via de internetbrowser, installatie van extra programma’s is daardoor niet nodig.

“Zelfs als digibeet kan ik nog werken met ZieJeWel, en het is nog eens privacyvriendelijk ook!”

Voor wie
ZieJeWel is geschikt voor iedereen, maar specifiek bedoeld voor mensen werkzaam in de jeugdhulp. Voor zowel interne communicatie en trainingen, als contact met cliënten is ZieJeWel bij uitstek geschikt.

Ontwikkeling
In de test-fase verwerkte we de ervaringen van onder andere jeugdhulpverleners. In enkele maanden tijd is onze dienst uitgegroeid van pilot met enkele gebruikers, tot een volwaardige beeldbel-tool met honderden gelijktijdige gebruikers. Diverse grote jeugdhulpinstellingen en organisaties zetten ZieJeWel dagelijks in.

De dienst wordt verder ontwikkeld om nog meer aan te sluiten bij de dagelijkse praktijk. Op dit moment is ZieJeWel voor iedereen kosteloos beschikbaar en klaar voor gebruik. Er zal altijd een gratis versie van de dienst blijven bestaan, maar we richten ons tevens op een uitgebreidere, verder geprofessionaliseerde versie die via een abonnementsstructuur kan worden afgenomen. Deze versie is momenteel in ontwikkeling.

 

Start ZieJeWel

Handleiding ZieJeWel

 

 

Meer projecten in beleid

beleid

Gerealiseerd

Blue Zones

Op zoek naar BlueZones in de jeugdhulp: een reeks onderzoeken waarin gezocht wordt naar gemeenten in Nederland waar sprake is van een opvallend jeugdhulpgebruik, en de redenen hierachter.

Bekijk project
beleid

12+

Onderzoek

We kick ASS!

We Kick ASS! is een persoonlijk online paspoort waarbij jongeren door verschillende mogelijkheden en initiatieven met betrekking tot talentontwikkeling worden begeleid.

Bekijk project
beleid

16+

Gerealiseerd

Jeugddelta

Jeugddelta is een gebruiksvriendelijke zoekmachine, die verwijzers en cliënten ondersteunt in het vinden van de juiste plek, ook in het voorveld. Zo kan de verwijzer zich focussen op het gesprek en geeft het systeem aan waar het meest passende aanbod is.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Contact

Meedoen aan dit project?

Diverse organisaties

Organisaties die een oplossing zoeken om veilig en privacyvriendelijk te kunnen beeldbellen kunnen ZieJeWel inzetten. Wil je onderdeel uitmaken van de toekomstige ontwikkelingen rondom ZieJeWel, neem dan contact op!

Neem contact op

Partners