G-Moji

gezondheid

16+

Ontwikkeling

G-Moji

gezondheid

16+

Ontwikkeling

G-Moji maakt emoties zichtbaar

G-Moji is een mobiele dienst waarmee we proberen jongeren inzicht te geven in hun eigen emoties. Zo willen we voorkomen dat ze ergere psychische klachten ontwikkelen. Het is ons streven om dat inzicht te geven met slimme AI-technologie, puur door te kijken naar hun eigen smartphone-gedrag.

Waarom

We zien dat het aantal jongeren dat een beroep doet op Jeugdhulp nog steeds toeneemt, terwijl budgetten onder druk staan. Daarnaast blijken de problemen van jongeren vaak nog te verergeren als ze eenmaal Jeugdhulp ontvangen. Een van de oorzaken daarvan zijn de vaak lange wachtlijsten. Het is dus zaak om vooral te voorkomen dat jongeren überhaupt in de zorg terecht komen. Het bewust worden en bespreekbaar maken van hun emoties is daarvoor een van de eerste stappen waar we met jongeren aan kunnen werken. We stimuleren dat op een laagdrempelige en eigentijdse manier. Niet met vragenlijsten, maar op een manier zoals jongeren nu al gewend zijn te doen: het delen van emojis via je smartphone.

“Ik kan ik mijn gevoel visualiseren, waardoor ik mijn emoties beter snap”
– Sandra

Voor wie
G-Moji richt zich op alle jongeren van 16-27 die moeite hebben over hun emoties te spreken of ze te herkennen. In eerste instantie hebben we ons gericht op jongeren binnen de jeugdhulp. Vanaf het najaar van 2020 gaan we actief richten op jongeren buiten de zorg.

Ontwikkeling
De afgelopen drie jaar hebben we diverse pilotstudies gedaan. Eentje van 30 jongeren als eerste haalbaarheidstest met een android onderzoeksapp, daarna een grootschalige pilot met 500 jongeren voor het verzamelen van smart-phone data. Tenslotte een gebruikersonderzoek naar de interactie met emojis via een mobiele app.

Door de smart-phone data te combineren met wetenschappelijk onderzoek weten we nu beter hoe smartphone gedrag samenhangt met emoties. Daarnaast hebben we van alle feedback geleerd dat er méér nodig is, om daarmee van waarde te zijn. Jongeren verwachten meteen iets terug, anders gebruiken ze het niet. Wat dat is? Dat zijn we in 2020 verder aan het ontdekken, met een serie prototypes.

 

Website G-Moji

 

Meer projecten in gezondheid

gezondheid

12+

Gerealiseerd

Rap MEe

Met Rap MEe geeft Garage2020 de mogelijkheid aan jongeren om door middel van creatieve reflectie hun stem te laten horen, met de uitnodiging raps op te nemen in een ME-busje.

Bekijk project
gezondheid

6+

Ontwikkeling

Gripper

Gripper geeft kinderen in jeugdhulp grip op de interactie met volwassenen.

Bekijk project
gezondheid

16+

Ontwikkeling

Later!

Voor en met dak- & thuisloze jongeren ontwikkelen we een nieuw woonconcept dat verder gaat dan alleen een dak boven hun hoofd. Terug naar Eigenwaarde biedt ruimte voor zelfvertrouwen, eigenwaarde en persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk project
Bekijk alle projecten

Meedoen aan dit project?

Jongeren van 16-27 jaar

In dit najaar van 2020 zijn we op zoek naar jongeren tussen 16 en 27 jaar die met ons een aantal prototypes willen testen, en daarna actief willen meedenken over verbeteringen!

Hogescholen en middelbarescholen

We zijn op zoek naar hogescholen en middelbare scholen die via één op één begeleiding met jongeren aan de slag willen met ‘mentale gezondheid.’

Neem contact op

Partners