Yuno

Betere emotieregulatie aanleren aan de hand van bio-feedback zodat de jongeren in gesloten jeugdzorginstellingen sneller kunnen herintegreren in de samenleving.

Het project Yuno is ontstaan tijdens de Stress Less Challenge. Yuno, afgeleid van “You know”, heeft als doel om bewustwording van stress en frustratie te bevorderen bij medewerkers en jongeren binnen de jeugdzorg plus, met als einddoel ze te helpen effectiever met stress om te gaan.

Om dit doel te bereiken werkt project Yuno met een technologie die deelnemers op het lijf kunnen dragen: het biofeedbacksteentje Spire. De Spire meet ademhalingspatronen en kan herkennen of de drager kalm is, geconcentreerd is of stress ervaart. Hierover zal de Spire signalen afgeven aan de drager om bewustwording te creëren. Op een mobiele applicatie die gekoppeld is aan de Spire worden de daarbij gemeten patronen inzichtelijk gemaakt voor de drager. In een persoonlijk actieplan zal komen te staan hoe het stressniveau weer omlaag gebracht kan worden. Deelname aan het project is een vrijwillige keuze.

Op het moment is project Yuno druk bezig met het opzetten van de eerste pilot. Tijdens deze pilot gaan we het concept introduceren bij medewerkers van de Koppeling. Tien medewerkers gaan dan drie weken lang werken met de Spire en het actieplan. Data verkregen uit deze eerste tests wordt gebruikt om het concept aan te scherpen om het uiteindelijk ook in te zetten voor gebruik bij jongeren.

Heeft u interesse in Yuno? Wil u bijdragen aan het project, of heeft u een vraag? U kunt ons bereiken via dit mailadres: yuno@garage2020.nl

 

Videopitch en Presentatie

Contact persoon:

Marjan Meijer  – yuno@garage2020.nl

Team YUNO: