Wij hebben drie maanden keihard  gewerkt aan het volgende vraagstuk: Kun je de manier van samenwonen zo beïnvloeden dat er minder snel of korter jeugdhulp nodig is in het gezin? Als het écht uit de hand loopt, denk aan veel ruzies en conflicten kan een kind uit huis worden geplaatst. Dat willen we graag voorkomen.

 

Een veel benoemde ruimte in huis; de hal. Het is letterlijk de plek waar je van buiten naar binnen gaat, van publiek naar privaat domein. De hal is de ruimte waar alles samen komt. Een stukje ongedefinieerd huis. We hebben de hal ingezet als fysieke plek waar je wordt aangemoedigd om even stil te staan.

 

Onze droom is om fijne en positieve verbindingen tussen gezinsleden te versterken. We hebben hiervoor een applicatie gemaakt die het ‘thuiskomen’ fijner maakt en positieve verbindingen in huis een klein zetje geeft. De app richt zich op gezinnen met kinderen in de leeftijd rond 10 jaar

Hoe werkt de app?

Voordat je met je hele gezin de happy hall gaat gebruiken, gaat iedereen zijn eigen happy hall personaliseren. Wat maakt jou blij als je verdrietig bent? Of wat kan je helpen als je erg boos voelt of juist heel moe. De app gebruikt jouw input op het moment dat je die nodig hebt.

Wanneer je in jouw hal stapt, opent de ap automatisch en vraagt hoe het met je gaat en hoe hoog je energie level is. De rest volgt vanzelf.

 

De app geeft een uniek inkijkje in jullie gemoedstoestand als gezin en maakt de stemming en de metingen daarvan relationeel.
Het is een sociale thermometer van jouw gezin die je in eigen regie hebt. En als je dan extra hulp nodig hebt, bijvoorbeeld van een hulpverlener, kan je samen de data gebruiken om de hulp echt op maat te maken. Hierdoor heb je korter hulp nodig, kan deze effectiever worden ingezet en heb je sneller weer zelf de regie.

 

Preventief

 Wanneer je kijkt naar een mogelijke tijdlijn van jeugdhulpverlening; is de HappyHall app is een preventief middel die in een mogelijke tijdlijn van jeugdhulp helemaal vooraan zit. Maar ook later, als je wel gebruik maakt van wat extra hulp (dat kan namelijk iedereen overkomen) ondersteund de app en kan jou en de hulpverlener helpen om hulp op maat te bieden.

 

What’s next?

Voordat we een applicatie gaan bouwen gaan we eerst testen, hiervoor hebben we een prototype gemaakt. Een prototype is de eerste meest simpele versie van een product om deze te kunnen testen. Rechts zie je een eerste schets: een whiteboard dat in de hal wordt neergezet.
Vanaf september 2017 tot en met december 2017 gaan we hiermee aan de slag.

We horen graag van je! Neem contact op met Willemieke via info@echterontwerp.nl of 0613590149