Het Buro – The story continues

Vandaag interviewde ik Martijn Kathmann van Stichting DOK21 en Jacco Pols van Garage2020 en Enver op het dak van het Schieblock. Beiden zijn zij op een andere manier aan de slag gegaan met de werkzame elementen die tijdens het ontwerpproces van Het Buro naar boven kwamen. Het concept van Het Buro is niet geheel tot wasdom gekomen, maar heeft wel anderen geïnspireerd elementen mee te nemen in hun ideeën.

Read More

Soemva verovert Rotterdam!

SOEMVA neemt langzaam aan een plek in in onze Rotterdamse gezinnen. Inmiddels zijn er ongeveer 25 gezinnen die enthousiast zijn begonnen aan onze SOEMVA 40 Dagen Challenge. In 40 dagen de ontwikkeling van de sociaal emotionele vaardigheden vergroten bij je jonge kind door drie korte spelletje te spelen en tegelijkertijd de band tussen ouder en kind versterken. Wie wil dat nou niet!

Read More

‘In jeugdzorg moet je apps niet nodeloos ingewikkeld maken’

Originally posted in: Het Financieele Dagblad

Met design thinking, VR en andere ingrediënten uit de tech-wereld wil de Amsterdamse zorgorganisatie Spirit de jeugdhulp flink opschudden. Een gesprek met bestuurder Mariënne Verhoef. ‘De kinderen van nu zijn de klanten en werknemers van morgen. Bedrijven hebben er dus belang bij dat het goed met ze gaat.’

Read More

Samen beter innoveren!

“Ben jij een baas?” Vraagt @egerrit aan Luna. “Ja.ik.ben.een.baas”. Antwoordt de robot. “Heb.jij.een.huisdier?” Vraagt Luna terug. @egerrit filmt ondertussen het gesprek met de robot. Hij is deze week begonnen met vloggen en neemt al zijn kijkers mee op deze reis door de toekomst van de jeugdzorg. Achter mij zet een collega van de Bascule de Virtual Reality-bril af: “Wow, wat heftig! Je zit meteen midden in de situatie, je voelt die spanning”.

Read More

Radicale en waarde gedreven innovatie door co-creatie!

Overheid en bedrijfsleven moeten handen ineenslaan

Radicaal en waarde gedreven innoveren, kan Garage2020 niet alleen. Als Garage2020 bieden we het platform en geven we inzicht in de meest urgente vraagstukken. Maar we kunnen het niet alleen, het draait om co-creatie. Innovatie van de jeugdhulp is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Van overheid èn bedrijfsleven. Om echt een verschil te maken hebben we elkaar nodig. De jeugd van vandaag zijn immers de burgers, klanten en werknemers van morgen. Daarom organiseerden Garage2020 op 21 november een speciaal partnerevent waar organisaties, met hele verschillende achtergronden, met elkaar in gesprek gingen over de gezamenlijke verantwoordelijkheid die we hebben voor de jeugd van de toekomst.

Read More