Leren omgaan met stress door bio-feedback

Agressie is vaak een uiting van stress. Jongeren voelen zich erna vaak schuldig. Zij hebben spijt en moeten het ‘trauma’ verwerken. Hebben jongeren hun stress beter onder controle, dan kunnen zij voorkomen dat situaties uit de hand lopen. Met het project Yuno wordt de bewustwording van stress gestimuleerd. In april is een pilot gestart met medewerkers van de Koppeling, later in het proces zullen ook jongeren meedoen.

Read More

Coping with stress

The latest developments on self regulation and coping with stress were shared with us during a master class by TNO and Jutz. The findings and learnings are very interesting especially for our project YUNO.

Read More

Van wielmakers naar dealmakers

Garage2020 Demo-day

Vrijdag 4 november 2016 – Merel Steinweg, stand-up blogger

Vuur, Wiel, Bot. Het klinkt als het Aap Noot Mies van de toekomst. En hé, en wij waren erbij toen het voor het eerste gebruikt werd! Onthoud dat! En dat wiel, dat wiel blijft bij mij wel hangen. We hebben presentaties gezien van moderne wielmakers. Wielmakers in een garage in Amsterdam.

Read More

RUSTAAAGH!

Hoe kunnen we technologieën inzetten om jongeren die tijdelijk in geslotenheid verblijven te helpen bij het herkennen van en omgaan met stress? Dit was de hoofdvraag voor de Stressless Challenge, georganiseerd op de CampusParty, in samenwerking met U-create en Spirit. De winnaar heeft een prijs van 5000 euro gekregen om het concept verder uit te werken.

Read More
Pagina 1 van 212