Wisdom of the crowd

Wat was deze avond waardevol voor ons als Garage2020 Twente. Ruim 70 mensen uit zeer verschillende branches, leeftijden, achtergronden en culturen hebben samen in een mega brainstorm kennis gedeeld binnen verschillende thema’s. Vanuit alle hoeken kwamen uiteenlopende adviezen, meningen en ervaringen die wij als Garage2020 Twente binnen ons proces erg goed kunnen gebruiken in ook zeker gaan opnemen.

Onderstaande thema’s stonden centraal op 22 maart jl.:

SOCIAL MEDIA

DIVERSITEIT & CULTUUR

DE (EIGEN) WAARDE
VAN DE JEUGD
De Keynote

Laura Höfte was aanwezig voor de keynote. Haar inspirerende verhaal over Sociale kwaliteit gaf ons een idee hoe o.a. FC Twente zich als merk sterk gemotiveerd begeeft binnen een maatschappelijk doel. Laura Höfte is sinds 2000 onderwijskundige en senior docent bij het ROC van Twente en sinds 2009 “uitgeleend” aan FC Twente Scoren in de wijk. Vanaf begin 2017 is zij niet alleen Coördinator van Scoren met gezondheid, maar ook projectleider van een nieuw project “Scoren met Noabers”.

De provincie en ook FC Twente wil initiatieven versterken die het mogelijk maken voor alle Overijsselaars om aan de samenleving mee te doen. “Sociale kwaliteit” is 1 van de uitgangspunten daarbij.

Hoe hebben aspecten van “Sociale kwaliteit” een praktische vertaalslag gekregen bij 2 innovatieve jongvolwassenen trajecten? En welke rollen spelen Noaberschap en sport bij deze trajecten? Een ander kijk op het motiveren van jongeren en jonge gezinnen om aan de samenleving mee te doen.

 

Foto’s van de avond

 

Sponsoren van dit event waren