De game Snappie laat kinderen op een speelse manier over hun eigen situatie nadenken en geeft mogelijkheden tot communicatie met volwassenen.

 

 

 

 

 

 

 

Kinderen uit de jeugdzorg geven aan dat zij volwassenen vaak niet goed begrijpen en dat ze het gevoel hebben dat volwassenen hen ook niet goed snappen. Ze ervaren geen grip op het contact met volwassenen. Basisschoolkinderen in de jeugdzorg bevinden zich vaak in een lastige situatie, die niet makkelijk voor ze te duiden is met woorden.
Snappie is een game waarin kinderen (van 7 tot 9 jaar) over zichzelf kunnen vertellen aan de hoofdpersoon Gripper. We denken dat Snappie onder andere gebruikt kan worden in crisissituaties, waarin veel aandacht uitgaat naar de ouders en (praktische) regelzaken, en er niet altijd voldoende aandacht is voor het kind.

 

Wat?

Gripper komt van een andere planeet en is benieuwd naar de mensen die er leven. Hij begint bij kinderen omdat die nog makkelijk te begrijpen zijn. Het kind krijgt, door de vragen die Gripper stelt, meer inzicht in zichzelf en meer grip op de communicatie met volwassenen. Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen, van emoties tot hobby’s, en van gezin tot school. De game is handig om kinderen in complexe situaties meer grip op zichzelf en anderen te laten krijgen, maar kan ook daarbuiten gebruikt kunnen worden. De game laat kinderen op een speelse manier over zichzelf nadenken en geeft ze kans op hun eigen moment. Het geeft ze de mogelijkheden tot communicatie met volwassenen, over onderwerpen die ze zelf kiezen. Ook zit er een routemap in de game, die het traject en de stappen van zorgverleners verheldert.

 

En nu?

We zoeken naar partners die Snappie tot leven willen brengen en samen met ons vorm willen geven aan Snappie. En we zoeken (een) organisatie(s) die wij de mogelijkheid kunnen bieden om een pilot te draaien. Daarnaast zijn we op zoek naar experts die input kunnen leveren op de inhoud van de app en de manier waarop het kind meer grip op zichzelf krijgt.  

 

Meer weten?

Neem contact op met Christa via christa@garage2020.nl