Wij van het Buro geloven in vallen en opstaan. Sommige jongeren zijn zo diep gevallen dat ze niet meer zomaar kunnen opstaan. Terwijl deze groep juist vanwege hun levenservaring uitblinken in vaardigheden waar moderne werkgevers om schreeuwen; doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen en betrokkenheid. Het Buro ziet in het MBO-1 onderwijs geen groep onaangepaste, ongemotiveerde tieners, die alleen maar gedoe opleveren, maar een goudmijn aan verborgen talenten die we naar werk kunnen helpen. Het Buro haalt eruit wat erin zit!

 

 

 

 

 

Van de MBO-1 studenten valt er 1 op de 3 uit op school en maar 40 % stroomt door naar werk. Hoe komt dit? Enerzijds hebben jongeren faalangst: “In de kuil, zeg alleen ik dat ik niks kan. Eenmaal uit de kuil kunnen anderen dat ook zeggen. En dan…” Anderzijds kleeft er een onafschudbaar negatief stigma aan ze: “Ouders vergeven, vertrouwen hun kinderen. Het systeem vertrouwt je niet, vergeeft je niet. Je bent voorgoed besmet en schuldig…” Niet alleen komen veel jongeren hierdoor in langdurige en kostbare zorg- en re-integratie trajecten. Ze lopen vooral de kans mis om zichzelf op nieuw uit te vinden bij de prachtige werkplek.

 

Deze kans willen we de jongeren teruggeven! Het Buro biedt namelijk de condities, zodat de jongeren kunnen vallen en weer sterker opstaan.

  • Onvoorwaardelijk: We nemen de jongeren voor 3 jaar aan bij het Buro en gaan dus veel verder dan de conventionele zorg die gefragmenteerd alleen hun eigen stukje doen.
  • Verborgen talent: We weten verborgen vaardigheden inzichtelijk en concreet te maken via ingenieuze serious games. We zien geen jongere die structureel te laat komt, maar een onwijs zorgzame werknemer die zijn broertjes en zusjes eerst naar school brengt.
  • Circle of Trust: We creëren een groepsproces waarbij de jongeren elkaar ondersteunen, peer2peer, samen met een allround coach, waardoor de jongeren zelf elkaar naar het succes brengen. Wie kent de doelgroep nou beter, dan de groep zelf.
  • Een sociaal pact: We bieden een service aan bedrijven en scholen die hun kosten bespaart doordat we ongekend nieuw arbeidspotentieel detacheren waar grote behoefte aan is. Samen met scholen en gemeenten investeren we in de workforce van de toekomst (een vacature bij ons is al 40% goedkoper dan werving op een conventionele manier).

 

Dit zijn de principes waarmee we Het Buro willen vormgeven. Enver en doc21 hebben de werkzame elementen van het Buro verwerkt in hun aanbod voor mbo leerlingen. We zoeken mensen of bedrijven die dit door willen ontwikkelen. Als u interesse heeft, kunt u contact opnemen met jacco@garage2020.nl

Meer weten?
Neem contact op met Jacco via jacco@garage2020.nl