In opdracht van Garage2020 Rotterdam ontwierp Karlijn Simons (als meesterproef voor de studie International Lifestyle Studies van Fontys ACI) een kijk- en doeboek voor jongeren met lichte stemmingsklachten.

 

 

 

 

 

Het aantal jongeren met depressieve klachten lijkt toe te nemen. In gesprekken met jongeren, die zelf een depressie hebben gehad, blijkt dat de zoektocht naar hulp vaak niet eenvoudig was en dat er vaak sprake was van lange wachttijden. Deeply Dippie wil hulp laagdrempeliger maken en jongeren direct iets concreets meegeven, waar ze zelf mee aan de slag kunnen. 

 

Jongeren hadden bij de pre-prototype sessie een unanieme voorkeur voor een offline ontwerp – een boek. Ze vinden het belangrijk om met hulp van het boek stil te staan bij zichzelf en vinden een boek hiervoor passender dan een online medium.

En nu verder?

Op 26 juni 2018 is er een co-creatie sessie, waarvoor we op zoek zijn naar mensen die mee willen denken over de inhoud en vormgeving van het eerste prototype van het boek, zodat we kunnen gaan testen. Dus: psychologen, psychiaters, hulpverleners, ontwerpers, beleidsmakers en alternatief geneeskundigen meld je aan via jacqueline@garage2020.nl of donna@garage2020.nl

 

Meer weten?

Neem contact op met Jacqueline of Donna via jacqueline@garage2020.nl of donna@garage2020.nl