Snappie
Kinderen uit de jeugdzorg geven aan dat zij volwassenen vaak niet goed begrijpen en dat ze het gevoel hebben dat volwassenen hen ook niet goed snappen. Ze ervaren geen grip op het contact met volwassenen. Basisschoolkinderen in de jeugdzorg bevinden zich vaak in een lastige situatie, die niet makkelijk voor ze te duiden is met woorden.
Snappie is een game waarin kinderen (van 7-9 jaar) over zichzelf kunnen vertellen aan de hoofdpersoon Gripper.

Gripper komt van een andere planeet en is benieuwd naar de mensen die er leven, en begint bij kinderen omdat die nog makkelijk te begrijpen zijn. Het kind krijgt door de vragen meer inzicht in zichzelf en meer grip op de communicatie met volwassenen. Allerlei onderwerpen kunnen aan bod komen, van emoties tot hobby’s, en van gezin tot school. De game is handig om kinderen in complexe situaties meer grip op zichzelf en anderen te laten krijgen, maar kan ook daarbuiten gebruikt kunnen worden.
De game laat het kind op een speelse manier over zichzelf nadenken en geeft op mogelijkheden tot communicatie met volwassenen.

Voor de ontwikkeling van Snappie is een bedrag nodig van ongeveer 25.000 euro. Daarnaast zijn we op zoek naar experts die input kunnen leveren op de vragen die de aan app het kind stelt, om daadwerkelijk grip op zichzelf te krijgen. Ook zijn we op zoek naar een organisatie waar we een pilot mogen draaien.

Als u interesse of vragen hebt, kunt u contact opnemen met christa@garage2020.nl