Hoe ga je om met vrije tijd? Wat vinden jullie van babyfoto’s op social media? En is het legaal dat je schoonmoeder ineens iedere week op de stoep staat? Allemaal vragen waar nieuwe ouders over moeten nadenken. 

Dekselse dilemma’s voor nieuwe ouders

DUBIO verleid nieuwe ouders op een positieve wijze om met elkaar in gesprek te gaan over het ouderschap. DUBIO stuurt nieuwe ouders wekelijks een leuk maar pittig dilemma, welke past bij de fase waarin nieuwe ouders zich bevinden. Hierdoor raken ouders bewust van alledaagse thema’s, en worden zij getriggerd om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Zo werken ouders aan een sterke basis in de communicatie, voor nu en later!

 

Aanleiding

Het aanbod ouderschapscursussen, themabijeenkomsten, spreekuren voor nieuwe ouders is de afgelopen jaren enorm gestegen. Om scheidingen te voorkomen wordt er binnen het preventieve aanbod steeds meer ingezet op de communicatie tussen ouders. Helaas bereikt de huidige vorm van het aanbod maar een selecte groep nieuwe ouders. Met DUBIO bieden wij op een laagdrempelige wijze een goed alternatief voor  alle nieuwe ouders.

 

Wat hebben we nodig om deze tool te ontwikkelen?

  • Nieuwe ouders die mee willen doen aan de grote testversie
  • (Nieuwe) ouders en professionals die meedenken over de inhoud van de dilemma’s
  • Partijen die toegang willen óf hebben tot de nieuwe ouders

Vind jij het leuk om bij te dragen aan het ontwikkelen van DUBIO? Laat het ons weten op www.dubio.co

 

 

Dit project wordt ontwikkeld in Garage2020 Leiden. Voor meer informatie of vragen, neem contact op via Mijke@garage2020.nl

 


Wytse Hylkema

Service UX Designer


Mijke Smit

Zorgprofessional